Треба перемогти зло в Україні та Ізраїлі, Захід має бути однозначним в своїй підтримці – The Telegraph

Приблизно 18 місяців у західних новинах домінувало російське вторгнення в Україну та його наслідки
Світ стає все більш небезпечним місцем і Захід має бути однозначними у своїй підтримці. Фото - telegraph.co.uk

Зараз погляди світу перемістилися на Близький Схід, де з кожним днем розширюється конфлікт, який почався з нападу ХАМАС на Ізраїль, пише в своєму редакційному матеріалі британське видання The Telegraph, інформує «Kreschatic».

Ізраїльські сили ведуть бойові дії проти Хезболли в Лівані, атакували аеродроми в Сирії та знищили ймовірну терористичну базу під мечеттю в Дженіні на Західному березі. Оскільки незабаром очікується наземне вторгнення в Газу, Ізраїль стикається з перспективою війни на три фронти. Це траплялося раніше, і Ізраїль вистояв, як це буде і зараз, але ціна буде високою.

Але якими б небезпечними не були нині події на Близькому Сході, Захід не повинен випускати з поля зору Україну та необхідність продовжувати повну підтримку в її боротьбі з російською агресією, відзначає видання. В Америці вже були ознаки «втоми від війни», де республіканці, зокрема, поставили під сумнів високий рівень військової та фінансової підтримки Києва. Якщо США доведеться втрутитися на Близькому Сході, де вони розгорнули дві авіаносні групи, інтерес до України може ще більше ослабнути.

Це було б серйозною помилкою. Володимир Путін сподівається саме на таку реакцію, щоб припинити постачання Україні зброї НАТО. Без неї українські війська не зможуть проводити наступальних дій, незважаючи на великий героїзм, який вони продемонстрували, пише видання.

Як написав колонці для The Telegraph в п’ятницю колишній британський прем’єр-міністр Борис Джонсон у спільній статті з французьким філософом Бернаром-Анрі Леві, конфлікт на Близькому Сході є продовженням тієї ж боротьби проти схожого ворога в різних іпостасях.

Росія не змогла засудити ХАМАС або його звірства, не в останню чергу тому, що вона дотримується тієї ж методики і демонструє таку ж байдужість до загибелі людей під час бомбардувань театрів, вокзалів, церков та інших цивільних об’єктів, відзначає The Telegraph.

Крім того, Москва згуртовує так званий позаблоковий Глобальний Південь проти Ізраїлю та України. Китай також користується можливістю розпалювати антизахідні настрої серед своїх сателітів, зосереджуючи увагу на ймовірній відповіді США на вторгнення на Тайвань.

Незважаючи на те, що падіння Берлінської стіни в 1989 році означало «кінець історії» з перемогою Заходу, ми зараз бачимо, як світ повертається до блоків демократій і автократій, які змагаються за вплив і владу. Це небезпечний час, і немає великого простору для двозначності, яку сторону підтримувати, резюмує видання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що британська розвідка оцінила масштаб втрат Росії у війні проти України

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *