Ллойд Остін і Ентоні Блінкен виступлять з екстреною заявою про необхідність негайно виділити пакет допомоги Україні

Міністр оборони Ллойд Остін і держсекретар Ентоні Блінкен у вівторок виступлять із заявою про те, що Сполучені Штати повинні негайно надіслати допомогу Ізраїлю та Україні
Запит адміністрації Байдена на екстрену допомогу Україні і Ізраїлю в розмірі 105 мільярдів доларів під загрозою через розділений Конгрес. Фото - segodnya.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Washington Post, члени кабінету президента Джо Байдена виступатимуть перед переважно дружньою аудиторією в Сенаті, де більшість демократів і багато республіканців підтримують об’єднання допомоги для двох країн. Але він стикається з набагато глибшими проблемами в очолюваній республіканцями Палаті представників, де новий спікер Майк Джонсон запропонував припинити допомогу Україні та зосередитися лише на Ізраїлі.

Різко звужена пропозиція Палати представників одразу наштовхнулася на опір серед демократів у Сенаті – і спричинила тиск на республіканців у Сенаті, які підтримують допомогу Україні, але усвідомлюють зростання стурбованості з цього приводу всередині своєї партії, пише WP. Різні підходи вказують на майбутні проблеми з допомогою, оскільки обидві країни беруть участь у тривалих конфліктах, які, на думку Байдена та багатьох законодавців США, можуть мати фундаментальні наслідки для решти світу.

Прямо зараз Америка стикається з неминучим моментом істини: демократія та свобода зазнають нападів по всьому світу, яких ми не бачили з часів закінчення холодної війни

– сказав лідер більшості в Сенаті Чак Шумер, штат Нью-Йорк, незабаром після цього.

Він також сказав, що республіканці повинні протистояти «помилковим спокусам ізоляціонізму», оскільки російський президент Володимир Путін працював, щоб відновити Росію як глобальну державу, а ХАМАС прагне повного знищення Ізраїлю.

У підготовленому коментарі для слухань у вівторок голова Сенату з питань асигнувань Петті Мюррей та головний республіканець групи, сенатор від штату Мен Сьюзен Коллінз, пишуть законопроект, який передбачатиме допомогу для обох країн, як просив Байден. Запит Білого дому також включає гроші для Тайваню, оскільки він стикається з загрозами з боку Китаю, і кошти для контролю над потоком мігрантів на кордоні США та Мексики.

Не потрібно обманювати себе, нам потрібно вирішити всі ці проблеми як частину одного пакету — тому що насправді всі вони пов’язані між собою, і всі вони невідкладні

– скаже Мюррей.

Незважаючи на зростання запитань щодо допомоги Україні всередині Республіканської партії, лідер Республіканської партії в Сенаті Мітч Макконнелл рішуче виступає за зв’язування допомоги Україні та Ізраїлю. Він приймав Оксану Маркарову, посла України в Сполучених Штатах, на заході в Кентуккі в понеділок і сказав присутнім, що «настав момент для швидких і рішучих дій».

На заході Маркарова заявила, що «настав час подвоїти зусилля» і що неспроможність допомогти Україні у війні підбадьорить Путіна та поставить під загрозу світ.

Якщо ми не будемо боротися за демократію, то хто буде боротися за демократію?

-запитала Маркарова.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що подальше фінансування України з боку США під загрозою

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *