Може бути набагато більша війна: Зеленський закликає Конгрес надати допомогу Україні

Президент Володимир Зеленський закликав Конгрес продовжити військову допомогу США Україні, сказавши законодавцям, які блокують нову допомогу, що альтернативою є ризик можливого нападу Росії на країну НАТО, яка безпосередньо буде стосуватися вже американських солдат
Ольга Лисенко 668 Коментувати
Військова допомога Україні стикається з республіканським спротивом у Вашингтоні. Фото - прес-служба Президента України

Якщо Росія вб’є всіх нас, вона нападе на країни НАТО, і ви надішлете своїх синів і дочок

– сказав Зеленський в інтерв’ю NBC Meet the Press, яке вийшло в неділю.

І, вибачте, ціна буде вищою.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, військова допомога Україні викликає хвилю скепсису у Вашингтоні, викликаючи розбіжності серед законодавців-республіканців, які відкладають запит президента Джо Байдена про наступний транш допомоги. Зеленський закликав Конгрес «не втрачати волю, не втрачати сильну позицію і не втрачати свою демократію».

Зеленський підтвердив своє переконання, що боротьба проти вторгнення президента Росії Володимира Путіна та окупації частини України ставить країну на передову для захисту західної демократії, Європи та «наших спільних цінностей». Його сценарій щодо наслідків будь-якого кроку Росії щодо країни НАТО посилався на положення про колективну оборону альянсу.

Республіканці Палати представників у Вашингтоні минулого тижня кинули виклик Байдену, ухваливши законопроект, який відокремив допомогу Ізраїлю від його ширшого запиту на 106 мільярдів доларів, який також включає екстрене фінансування для допомоги Україні, Тайваню та прикордонному контролю США.

У той час як спікер Палати представників США Майк Джонсон пообіцяв розглянути можливість надання допомоги Україні, деякі республіканці в Сенаті наполягають на зміні заходів безпеки на кордоні як умові надання допомоги Україні.

Зеленський відкинув припущення, що зусилля українських військових повернути окуповані Росією території зайшли в глухий кут. Він підтвердив свою позицію, що будь-які мирні переговори вимагатимуть виходу Росії з українських територій.

Так, люди втомилися

– сказав він NBC.

Але в цілому наш народ готовий до оборони, як і в перші дні.

У суботу Зеленський спростував повідомлення NBC News про те, що офіційні особи США та Європи почали тиснути на Київ щодо можливих мирних переговорів з Росією.

Я не знаю, хто це публікує і для чого.

– сказав Зеленський на прес-конференції з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна втратила свій найкращий шанс перемогти Путіна

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *