Підтримка України з боку G7 не зменшиться через близькосхідний конфлікт – МЗС Японії

Про це заявили в МЗС Японії у вівторок, коли міністри закордонних справ групи готуються провести віртуальні переговори з Києвом під час зустрічі в Токіо
Ольга Лисенко 656 Коментувати
Підтримка G7 України у війні з Росією не залежатиме від загострення конфлікту на Близькому Сході. Фото - armyinform.com.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Reuters, Велика сімка (G7) заможних країн – Великобританія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія та Сполучені Штати – а також Європейський Союз зустрінуться в Токіо 7-8 листопада, щоб обговорити питання, зокрема війну Росії в Україні та конфлікт на Близькому Сході.

Наша відданість продовженню суворих санкцій проти Росії та рішуча підтримка України не похитнулися, навіть якщо ситуація на Близькому Сході загострюється

– заявила на прес-конференції міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава.

Під час зустрічі з Камікавою пізніше у вівторок держсекретар США Ентоні Блінкен наголосив на «постійній підтримці» групи для України як на ключовому пункті порядку денного переговорів, але також сказав, що це важливий момент для обговорення війни Ізраїлю та ХАМАС.

У середу G7 має провести онлайн-зустріч із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Країни G7 визнають, що Росія налаштована на свою війну в Україні на довгострокову перспективу, і це вимагає тривалої військової та економічної підтримки Києва, заявив високопоставлений чиновник США після зустрічі міністрів закордонних справ блоку у вересні.

Група знаходиться в авангарді санкцій проти Росії після того, як Москва повномасштабно вторглася в Україну в лютому 2022 року, а президент України Володимир Зеленський несподівано з’явився на саміті лідерів G7 у Хіросімі в травні.

В останньому пакеті, спрямованому на економічний тиск на Росію, група зважує пропозиції щодо введення санкцій проти російських алмазів.

Японія також заявила у вівторок, що вона неминуче постраждає від санкцій США щодо проекту Arctic LNG 2 у Росії, в якому японські компанії Mitsui & Co і JOGMEC мають разом 10% акцій.

Також раніше ми писали про те, що чергового російського олігарха затримали у Франції за підозрою у відмиванні коштів

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *