Ростовський суд засудив українського морпіха до 19 років колонії

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив військовослужбовця ЗСУ Антона Чередника, який потрапив у полон, до 19 років колонії у справі про насильство над цивільним населенням і вбивство мирного жителя
Ольга Лисенко 653 Коментувати
Слідство стверджувало, що Антон Чередник убив мешканця Маріуполя за неправильну вимову слова «паляниця». Фото - скріншот відео

Про це повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Meduza.

Прокуратура вимагала для Чередника 17 років колонії.

Військовослужбовця визнали винним у жорстокому поводженні з цивільним населенням, насильницькому захопленні влади, вбивстві з мотивів політичної та національної ненависті та проходженні навчання з метою здійснення терористичної діяльності.

Антон Чередник – український військовослужбовець, старший сержант 501-го окремого батальйону 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ.

За версією російського слідства, 27 березня 2022 року під час патрулювання у селищі Мирне у Маріуполі він зупинив місцевих жителів Олександра Піскунова та Сергія Поцелуєва та наказав їм лягти на землю. Він начебто вимагав від них вимовити фразу українською мовою, «для залякування роблячи постріли в повітря з автомата». Українське видання «Грати» писало, що йдеться про слово «паляниця». Російський суд повідомив, що Чередник вимагав від Піскунова та Поцелуєва вимовити слово «хліб» українською мовою.

СК стверджує, що Піскунов неправильно промовив слово, в результаті Чередник застрелив його. Поцелуєв розповідав, що зміг відповісти на запитання, що означає паляниця, тож його відпустили. У повідомленні суду йдеться, що Чередника було затримано 3 квітня 2022 року. «Грати» припускають, що він міг бути серед українських морпіхів, про взяття в полон яких повідомляв Рамзан Кадиров.

У суді Чередник казав, що вистрілив у чоловіка, оскільки той поводився підозріло і сіпнувся так, ніби намагався дістати зброю, повідомляло «Грати». Військовий також стверджував, що не змушував Піскунова казати українські слова. За його версією, це знадобилося слідству, щоб сфальшувати мотив національної ненависті.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за час повномасштабної війни російські окупаційні «суди» винесли більше 160 вироків українським військовим

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version