Наступний рік стане вирішальним у війні із Росією – Єрмак

Глава офісу президента України Андрій Єрмак вважає, що наступний рік буде «вирішальним» у війні з Росією
Ольга Лисенко 801 Коментувати 1
Єрмак вважає, що наступний рік буде «вирішальним» у війні з Росією. Фото - rbc.ua

Про це він сказав під час виступу в Інституті Хадсона у Вашингтоні, повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg.

Наближається поворотний момент у війні. Наступний рік буде вирішальним

– заявив Єрмак.

За словами голови офісу, український контрнаступ просувається, ЗСУ закріпилися на лівому березі Дніпра, а Володимир Зеленський знає, як здобути перемогу. Він закликав до запровадження додаткових санкцій та постачання озброєння, яке допоможе зміцнити протиповітряну оборону України.

Bloomberg звертає увагу, що заяви Єрмака набагато оптимістичніші, ніж слова командувача ЗСУ Валерія Залужного, який казав, що ситуація на фронті зайшла в глухий кут.

Увечері 13 листопада Залужний повідомив, що провів телефонну розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Чарльзом Брауном, якому розповів про ситуацію на фронті. Він назвав складною ситуацію на авдіївському, куп’янському та мар’їнському напрямках.

Авдіївський, куп’янський та мар’їнський напрямки залишаються найгарячішими. Ситуація складна, контрольована

– заявив Залужний.

За його словами, він повідомив Брауну, що ЗСУ продовжують наступальні дії на «певних напрямках» і завдають російським військам «значних втрат у живій силі та техніці».

На початку листопада в The Economist вийшло інтерв’ю Залужного, в якому він заявив, що ситуація на фронті зайшла в глухий кут, а український наступ ризикує змінитися позиційною війною, яка може затягтися на роки. Він зазначав, що Росії тривала війна вигідна, зокрема тому, що Захід може втомитися від війни, а РФ цей час зможе поповнити свої військові ресурси.

Коментуючи заяву головкому, в офісі президента України зауважили, що інтерв’ю Залужного викликало «панічні настрої» у міжнародних партнерів. Володимир Зеленський сказав, що не вважає ситуацію на патовій фронті.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Буданов оцінив можливості Росії в війні проти України

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *