Через війну в Ізраїлі поставки снарядів з США в Україну скоротились більш ніж на 30% – ABC News

Влада США скоротила постачання артилерійських снарядів стандарту НАТО в Україну більш ніж на 30% після того, як у жовтні розпочався палестино-ізраїльський конфлікт
Ольга Лисенко 687 Коментувати
США скоротили постачання снарядів Україні більш ніж на 30%. Фото - ukr.net

Про це повідомляє ABC News із посиланням на неназваного українського чиновника, інформує «Kreschatic».

Американська влада, за словами джерела, обіцяла Києву, що конфлікт на Близькому Сході не вплине на зобов’язання з боку США, «але це сталося».

Найбільш важливими боєприпасами в Україні вважаються артилерійські снаряди калібру 155 міліметрів. За даними джерела, на них припадає 60-70% від усіх постачань в Україну.

Співрозмовник телеканалу висловив стурбованість з приводу постачання американської зброї Києву через розбіжності, які виникли у конгресі. «У нас великі проблеми… Основні боєприпаси не надходять», – сказав український чиновник. За його словами, Україна ризикує втратити свої позиції на фронті.

Високопосадовець Пентагону заявив, що скорочення поставок Україні «абсолютно» не пов’язане з конфліктом на Близькому Сході. За словами американського чиновника, пакети допомоги формуються за кілька тижнів до самих поставок, «тому немає жодного зв’язку між тим, що відбувається в Газі, і тим, що відбувається в Україні».

Напередодні міністр оборони США Ллойд Остін під час візиту до Києва оголосив, що США нададуть Україні новий пакет військової допомоги на 100 мільйонів доларів. До нього, зокрема, увійшли артилерійські снаряди калібру 155 міліметрів, при цьому Пентагон не розкрив кількість боєприпасів, що поставляються. Президент України Володимир Зеленський, коментуючи пакет допомоги, сказав, що «буде більше артилерії — снарядів, які потрібні саме зараз».

Володимир Зеленський вже заявляв раніше у листопаді, що постачання артилерійських снарядів в Україну скоротилося після початку палестино-ізраїльського конфлікту. Він не казав, наскільки скоротилися постачання.

У жовтні Пентагон, за даними американських ЗМІ, вирішив передати Ізраїлю десятки тисяч 155 мм снарядів, які призначалися для України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Німеччина подвоїть витрати на військову допомогу Україні

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *