«М’ясник з Бучі»: США ввели санкції проти двох російських військових, які чинили звірства в Україні

Держдепартамент США ввів санкції щодо двох російських військовослужбовців Азатбека Омурбекова та Данила Фролкіна, звинувативши їх у причетності до вбивства мирних жителів в Україні
Ольга Лисенко 670 Коментувати
США ввели санкції проти двох російських військових, які звинувачуються у вбивствах мирних жителів в Україні. Фото - ti-ukraine.org

Про це йдеться у повідомленні відомства, інформує «Kreschatic».

У повідомленні Держдепу полковника ЗС Росії Омурбекова названо «м’ясником з Бучі». Його внесли до списку санкцій «за причетність до грубих порушень прав людини, а саме до вбивств беззбройних українських громадян в Андріївці».

Включення до списку Фролкіна Держдеп пояснив його причетністю «до грубого порушення прав людини, а саме про вбивство беззбройного мирного жителя України в Андріївці».

У відомстві заявили, що Омурбекову, Фролкіну та їхнім родичам тепер заборонено в’їжджати до США.

Азатбек Омурбеков — командир 64-ї мотострілецької бригади, яка воювала у Київській області. Військовослужбовців цієї бригади звинувачували у мародерстві та вбивстві мирних жителів в окупованому селі Андріївка. Один із військових бригади Данило Фролкін розповідав «Важливим історіям» про вбивство мирного жителя в Андріївці, а також стверджував, що Омурбеков бив та принижував своїх солдатів. Ще один військовослужбовець казав, що командир бригади наказував стріляти по машинам з цивільними, а також вбивати «всіх, у кого телефони знайдете».

Влада України звинувачує саме військовослужбовців цієї бригади у причетності до вбивств мирних жителів у Бучі. У квітні 2022 року Омурбеков потрапив під санкції Великої Британії.

У квітні 2022 року президент Росії Володимир Путін надав 64-й окремій мотострілецькій бригаді почесне звання «гвардійська» за «масовий героїзм і відвагу, стійкість і мужність, виявлені особовим складом бригади в бойових діях із захисту Вітчизни та державних інтересів в умовах збройних конфліктів». За інформацією «Важливих історій», Омурбеков, повернувшись із України, отримав звання Героя Росії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Росії пропагандистам заборонили розповідати про злочини, вчинені тими, хто повернувся з війни

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *