Німеччина і США будуть тиснути на Зеленського, щоб він пішов на переговори з Росією – BILD

Німеччина та США чинитимуть тиск на Україну, щоб змусити її вести переговори з Росією, скорочуючи поставки зброї, що стане серйозним ударом по сподіванням Києва на перемогу, повідомили у п’ятницю німецькі ЗМІ
Ольга Лисенко 623 Коментувати
Німецький таблоїд повідомляє про «таємний» план змусити Україну почати мирні переговори шляхом скорочення поставок зброї. Фото - telegraph.co.uk

Як повідомляє «Kreschatic», німецький таблоїд Bild повідомив про те, що він назвав «секретним» німецько-американським планом змусити Україну розпочати мирні переговори, посилаючись на джерела в уряді Німеччини.

Згідно з планом, Вашингтон і Берлін постачатимуть Україні достатню кількість зброї та бронетехніки, щоб утримати нинішню лінію фронту, але недостатньо, щоб відвоювати окуповані території.

Вони сподіваються підштовхнути українського президента Володимира Зеленського до столу переговорів із російським лідером Володимиром Путіним.

Зеленський повинен усвідомити, що так далі тривати не може

– сказало джерело в уряді Німеччини виданню Bild, маючи на увазі загальмований контрнаступ України проти Росії на сході.

Він має повернутися обличчям до своєї нації та пояснити, що є необхідність вести переговори.

Джерела в уряді Німеччини також повідомили Bild, що Білий дім поділяє точку зору Німеччини щодо необхідності перенести фокус з поставок зброї на переговори.

Станом на п’ятницю ввечері Білий дім не відповів на повідомлення. Вашингтон неодноразово обіцяв підтримувати зусилля України щодо вигнання російських військ.

Уряд Німеччини також не відреагував на повідомлення Bild, що розчарує чиновників у Києві, оскільки вони продовжують прагнути до повної військової перемоги над Росією, включаючи повернення окупованих територій, пише видання.

Bild також припустив, що в уряді Німеччини існує розбіжність між канцлером Олафом Шольцем і його міністром оборони Борисом Пісторіусом. Останній не є прихильником плану надання Україні «рівно стільки [зброї], щоб не програти» і навіть підтримав би поставку в Україну потужних ракет Taurus, повідомили джерела.

Конкуруюча з партією Шольца ХДС також з тривогою відреагувала на план, який, на її думку, є доказом того, що канцлер не мав наміру допомогти Україні виграти війну, навіть незважаючи на те, що це екзистенційний конфлікт.

Стає все більш очевидним, що канцлер не вірить в українську перемогу і взагалі її не хоче

– сказав Родеріх Кізеветтер, депутат Бундестагу від ХДС.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що війна в Україні може тривати до 2030 року, якщо мирні переговори не розпочнуться. На загальних виборах у вересні переміг лівий популіст, який під час кампанії пообіцяв припинити військову допомогу, надану Україні попередніми урядами.

Цей конфлікт заморожено, він перебуває в стані, коли він може тривати до 2029 або 2030 року

– сказав Фіцо.

Краще вести переговори протягом 10 років у мирі або з припиненням бойових дій, ніж сісти за стіл переговорів після 10 років без будь-яких результатів, щоб дізнатися, що у нас є ще 500 000 або 600 000 загиблих.

У Нідерландах Герт Вілдерс переміг на виборах, обіцяючи припинити поставки зброї в Україну.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що лідер республіканців підтримав пропозицію Байдена щодо допомоги Ізраїлю та Україні на суму 106 мільярдів доларів

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *