Вони там по трупах ходять, ними просто все завалено – родичі мобілізованих в Росії написали листа Путіну

Родичі військовослужбовців військової частини 95411 написали звернення до президента країни-агресорки Володимира Путіна, в якому заявили про «навмисне винищення» мобілізованих на Авдіївському напрямку
Родичі російських мобілізованих кажуть, що бійців кидають на штурм Авдіївки, щоби взяти місто до «прямої лінії» з Путіним. Фото - dw.com

Про це повідомляють «Важливі історії» із посиланням на лист, який є у розпорядженні видання, інформує «Kreschatic».

За словами авторів листа, мобілізовані понад 10 місяців живуть в окопах на передовій на відстані 700 метрів від Авдіївки та постійно перебувають під обстрілами. Родичі стверджують, що після того, як російські війська розпочали активний наступ на цьому напрямку, командування видало наказ, за яким у штурмові підрозділи треба відправляти військовослужбовців із пораненнями середньої тяжкості.

25 [листопада] у них там на місці вийшов черговий указ, щоб легкі та середні [поранені] доліковувалися вже в окопах. ДНРівських взагалі не шкодують: збирають рештки — і знову на штурм. Поспішають, поки [українці] у роздраті, женуть до «прямої лінії» [Володимира Путіна] та Нового року. Результат якийсь потрібний. Усі навколо кажуть, що візьмемо Авдіївку, і далі переговори

– розповіла виданню дружина одного з мобілізованих.

Вона також передала слова свого чоловіка про те, що «вони там по трупах ходять, ними просто все завалено».

«Важливі історії» пишуть, що з січня 2023 року мобілізовані військовій частині 95411 проходили військову службу в самопроголошеній «ДНР» у складі територіальної оборони, але потім були передані під командування 1-го Армійського корпусу «ДНР».

У листі йдеться, що у складі штурмових бригад під Авдіївкою перебувають військовослужбовці в середньому віком від 40 років. Більшість із них не були у відпустках із початку мобілізації, додають родичі.

Видання зазначає, що листа Путіну підписали понад 100 осіб.

Російські війська розпочали наступ у районі Авдіївки на початку жовтня 2023 року. Наприкінці листопада повідомлялося, що російська армія спромоглася захопити промзону на південний схід від Авдіївки, яка знаходиться на височини і може стати плацдармом для штурму міста.

Міністерство оборони Великобританії писало, що за останні півтора місяці Росія могла зазнати найбільших втрат з початку війни через наступ на Авдіївку.

Цього року «пряма лінія» та прес-конференція Путіна пройдуть в один день — 14 грудня.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія зазнала найбільших втрат від початку війни за останні півтора місяці

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *