Війна в Україні: головні новини станом на 657 день повномасштабного російського вторгнення

Президент України Володимир Зеленський прилетів до Вашингтона, округ Колумбія, щоб врятувати важливий пакет військової допомоги вартістю 61 мільярд доларів, а Велика Британія натякнула, що може збільшити вартість зброї, амуніції та навчання, які вона передасть Києву
Володимир Зеленський відвідує Вашингтон, кажучи, що затримка майбутньої військової допомоги є «здійсненням мрій» для Путіна, російський опозиціонер Олексій Навальний зник безвісти. Фото - скриншот відео ОП

Як повідомляє «Kreschatic» Зеленський має зустрітися з президентом США Джо Байденом у вівторок, а також із американськими сенаторами та спікером Палати представників Республіканської партії Майком Джонсоном у той час, коли Конгрес затримує майбутню американську фінансову підтримку військових зусиль Києва.

Невдовзі після прибуття до столиці США Зеленський заявив, що Україна розраховує на США, і що затримки майбутніх раундів військової допомоги є «здійсненням мрій» президента Росії Володимира Путіна. «Путін повинен програти», — сказав Зеленський під час виступу в Національному університеті оборони. «Ви можете розраховувати на Україну, і ми сподіваємося, що так само зможемо розраховувати на вас».

Міністр оборони Ллойд Остін, який представив українського президента, сказав, що прихильність Америки Україні непохитна, а її військова підтримка має вирішальне значення для забезпечення безпеки США та їхніх союзників.

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) у понеділок схвалила виділення Україні 900 мільйонів доларів із кредитної програми на 15,6 мільярда доларів за кілька годин до зустрічі голови МВФ Крісталіни Георгієвої із Зеленським.

Про Олексія Навального, ув’язненого російського опозиціонера, не було чуток майже тиждень, і його адвокати не змогли з ним зв’язатися, повідомили його прихильники. У понеділок прихильники Навального заявили, що він знову не з’явився на судове засідання в режимі відеоконференції, а керівництво колонії звинуватило в цьому відключення електроенергії. Пізніше того ж дня адвокати Навального повідомили, що він більше не значиться як ув’язнений ІК-6, виправної колонії, де він ув’язнений у Володимирській області під Москвою.

Рішення розпочати переговори щодо вступу України до ЄС знаходиться невизначеним після того, як Угорщина заявила, що не піддасться зростаючому тиску, щоб дати зелене світло. Погроза Віктора Орбана накласти вето на початок переговорів сприймається серйозно, а міністр закордонних справ України попередив про «руйнівні наслідки» для його країни, якщо переговори будуть заблоковані.

Вибори президента Росії пройдуть у чотирьох анексованих областях України, повідомляє російський Інтерфакс із посиланням на ЦВК країни.

За даними українських військових, російські війська розгорнули великий наступ на Авдіївку, за минулу добу неподалік міста на сході України було зафіксовано 610 артилерійських обстрілів.

Великобританія заявила, що передала Україні два мінно-пошукові кораблі. Мінні мисливці, спочатку HMS Grimsby і HMS Shoreham, були перейменовані в Чернігів і Черкаси в Глазго в червні, і допоможуть Україні підтримувати важливий маршрут для торгових суден, що йдуть через Чорне море.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 656 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version