Велика Британія надасть Україні десантні «машини-амфібії» для забезпечення наступу через Дніпро

Британія погодилася надати Україні десятки транспортних засобів-амфібій і рейдових катерів, в той час як ми зміцнюємо свої позиції на лівому березі річки Дніпро
Великобританія поставить 20 транспортних засобів-амфібій «Вікінг» і 23 рейдові катери в рамках угоди. Фото - ROYAL NAVY

Як повідомляє «Kreschatic», у Міністерстві оборони України повідомили, що Велика Британія поставить 20 машин-амфібій «Вікінг» і 23 рейдові катери в рамках угоди щодо зміцнення свого військово-морського флоту.

Українські військові укріпили плацдарм через річку на північ від Херсона, який вперше зайняли на початку листопада, пише Telegraph.

Значна частина південної лінії фронту в Україні зараз зосереджена на річці, яку нашим збройним силам доведеться перетнути, щоб витіснити російські сили з окупованих Херсонщини, Запоріжжя та Криму.

Транспортні засоби та судна є частиною нової військово-морської коаліції на чолі з Британією та Норвегією, яка також поставить Україні два тральщики.

Президент України Володимир Зеленський сказав: «Разом ми зміцнимо український флот, захистимо морські транспортні шляхи та забезпечимо свободу судноплавства».

Вікінг
Фото – ROYAL NAVY

Грант Шаппс, міністр оборони Великої Британії, додав: «Це посилення можливостей знаменує собою початок нових відданих зусиль Великобританії, Норвегії та наших союзників щодо зміцнення морських можливостей України в довгостроковій перспективі».

Не розголошується, коли транспортні засоби та судна будуть розгорнуті вперше, але вони, ймовірно, зіграють ключову роль у будь-яких нових спробах України перетнути Дніпро та просуватися на південь до Криму або на схід до Азовського моря.

«Вікинги» — це броньовані всюдиходи-амфібії, які працюють на гусеничному ходу та спочатку були розроблені для Королівської морської піхоти.

Вони були розгорнуті на суші в Іраку та Афганістані, а також використовуються австрійською, нідерландською, французькою та шведською арміями.

Нідерланди подарували Україні 28 «Вікінгів» у березні цього року, тобто постачання транспортних засобів планується збільшити майже вдвічі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Зеленський шукає більшої підтримки від скандинавських лідерів, щоб врятувати тисячі життів українців

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *