Війна в Україні: головні новини станом на 658 день повномасштабного російського вторгнення

Президент США Джо Байден попередив республіканців, що вони зроблять Росії «різдвяний подарунок», якщо вони не нададуть додаткову військову допомогу українському президенту Володимиру Зеленському, зустріч якого з високопоставленими законодавцями завершилася без зобов’язань щодо додаткової підтримки
«Київстар» став об’єктом великої кібератаки, Байден оголосив про пакет військової допомоги на 200 мільйонів доларів. Фото - ukr.net

Як повідомляє «Kreschatic», Зеленський поїхав до Вашингтона, щоб особисто запевнити високопосадовців у необхідності підтримувати Україну у війні з Росією, але зіткнувся зі скептичним прийомом ключових законодавців-республіканців. Майк Джонсон, спікер Палати представників, не погодився підтримати прохання Байдена надати Україні 61,4 мільярда доларів, а противники наполягали на поступках Білого дому щодо безпеки кордону як умови угоди.

Байден оголосив про додатковий пакет військової допомоги в розмірі 200 мільйонів доларів і незважаючи на думки, що війна зайшла в глухий кут, наполягав на тому, що Україна досягла значного прогресу. «Я не піду з України, як і американський народ», — сказав Байден.

Москва заявила, що уважно стежить за розвитком подій. Дмитро Пєсков, прес-секретар Кремля, заявив, що «десятки мільярдів доларів», які вже надав Вашингтон, не змогли переломити хід війни, і що більше грошей мало що змінить.

Згідно з розсекреченим звітом розвідки США, війна в Україні коштувала Росії 315 000 убитих і поранених військових, або майже 90% особового складу, який вона мала на момент початку конфлікту, повідомило у вівторок джерело, знайоме з розвідкою. У звіті також зазначено, що втрати Москви в особовому складі та бронетехніці відкинули російську військову модернізацію на 18 років назад, зазначило джерело.

Найбільший в Україні оператор мобільного зв’язку «Київстар» у вівторок вранці став об’єктом великої кібератаки, яка тимчасово вибила з ладу стільниковий та інтернет-сигнал. Від кібератаки постраждали системи оповіщення про повітряні тривоги у понад 75 населених пунктах Київської області, повідомили в обласній військовій адміністрації.

Польща вимагатиме повної мобілізації вільного світу для допомоги Україні, заявив новопризначений прем’єр-міністр Дональд Туск. Він сказав: «Ми будемо вимагати повної мобілізації Заходу для допомоги Україні. Я більше не можу слухати політиків, які говорять про втому від ситуації в Україні».

Згідно з опитуванням, європейці загалом відкриті до ідеї приєднання України до ЄС, незважаючи на витрати та ризики, але більш схвально ставляться до перспективного розширення блоку за участю Грузії та країн Західних Балкан.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 657 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *