Словацькі автоперевізники послабили блокаду кордону з Україною

Словацькі автоперевізники почали пропускати обмежену кількість вантажівок на територію Словаччини з України
Союз автоперевізників Словаччини погрожує повністю блокувати кордон з Україною для українських перевізників. Фото - ukr.net

Про це повідомила в четвер асоціація словацьких автоперевізників UNAS, пом’якшивши блокування, розпочате в понеділок.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, словацькі автоперевізники вимагають від Європейського Союзу знову запровадити обмеження на доступ до блоку для українських транспортних компаній, які були зняті після повномасштабного вторгнення Росії в Україну минулого року. Такі самі умови висувають і далекобійники на польсько-українському кордоні, які звинувачують українські компанії в заниженні цін.

Українська прикордонна служба повідомила у Facebook, що “словацька сторона частково відновила пропускні операції для в’їзду на свою територію” з вечора середи, додавши, що 28 вантажівок були пропущені на виїзд з України на пункті пропуску в Ужгороді в четвер вранці.

UNAS повідомили, що далекобійники вирішили пропускати дві вантажівки на годину. “Ми все ще на кордоні”, – повідомляє UNAS у Facebook. Зареєстровані в ЄС вантажівки не будуть блокуватися.

Речник прикордонної поліції Словаччини не відповів на запит Reuters про коментар.

Через майже місячну блокаду польсько-українського кордону значна кількість вантажівок скористалася словацькими прикордонними переходами для в`їзду в ЄС.

Дані Міністерства інфраструктури України показали пізно у вівторок, що близько 350 вантажівок проїхали через автомобільний пункт пропуску на кордоні України з Польщею після того, як польські водії вантажівок зняли блокування в понеділок.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що новий прем’єр-міністр Словаччини відмовляється їхати до Києва і хоче, щоб Росія та Україна розпочали переговори

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version