Україна виключила Raiffeisen Bank зі списку спонсорів війни

Українське Національне агентство із запобігання корупції призупинило дію статусу «спонсор війни» для австрійського Raiffeisen Bank
Австрія висунула умову виключити Raiffeisen Bank зі списку спонсорів війни в обмін на затвердження нового пакету санкцій ЄС. Фото - ubr.ua

Як повідомляє «Kreschatic», у відповідному переліку на сайті агентства зазначено, що таке рішення ухвалено на час «двосторонніх консультацій за участю представників Єврокомісії».

14 грудня агентство Reuters з посиланням на джерела повідомило, що влада Австрії заявила, що підтримає новий пакет санкцій ЄС щодо Росії за умови, що Raiffeisen Bank виключать з українського списку «спонсорів війни».

Після того, як українське Національне агентство із запобігання корупції змінило статус Raiffeisen Bank, Австрія зняла свої заперечення щодо нового пакету санкцій, заявили Reuters дипломатичні джерела в ЄС.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну і наступних санкцій Райффайзенбанк — дочірня структура Raiffeisen — став одним із ключових західних банків у РФ. Він залишається однією з небагатьох кредитних організацій у Росії, які здійснюють перекази за системою SWIFT.

Україна внесла Raiffeisen Bank до списку «спонсорів війни» у березні 2023 року.

Новий, дванадцятий пакет санкцій ЄС включає розширення обмежень на експорт та імпорт, а також заходи, пов’язані зі стелею цін на нафту та обходом вже існуючих санкцій.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Росія не сумнівається, що санкції Заходу триватимуть багато років

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *