Алмази, діаманти та «чутливі» технології: Євросоюз ухвалив 12-й пакет санкцій проти Росії

Влада Євросоюзу прийняла 12-й пакет економічних санкцій проти Росії у зв'язку з продовженням російського вторгнення в Україну
До нового пакету увійдуть заборона на імпорт алмазів та обмеження на реекспорт у РФ «чутливих» товарів та технологій. Фото - eeas.europa.eu

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на офіційний сайт ЄС, до нового пакету санкцій увійде заборона на імпорт, купівлю та передачу алмазів із Росії. Заборона поширюється на російські непромислові природні та синтетичні алмази, а також ювелірні вироби з діамантами, починаючи з 1 січня 2024 року.

З 1 березня по 1 вересня 2024 року ЄС поступово запровадить заборону на імпорт російських алмазів при їх обробці в третіх країнах, включаючи ювелірні вироби з діамантами російського походження.

За рішенням влади Євросоюзу, експортери ЄС мають за контрактом забороняти реекспорт до Росії «особливо чутливих товарів і технологій» під час експорту до третіх країн, за винятком країн-партнерів.

Серед іншого Євросоюз розширить списки заборонених товарів і людей, щодо яких запроваджено персональні обмеження, запровадить додаткову заборону на імпорт товарів, які приносять РФ «значні доходи», та вживе нових заходів, покликаних забезпечити виконання вже введених санкцій.

У ЄС також вирішили зробити низку винятків із обмежень на ввезення предметів особистого користування, таких як предмети особистої гігієни та одяг, а також для автомобілів із дипломатичними номерами. Країни ЄС можуть дозволити в’їзд автомобілів громадян ЄС, які мешкають у Росії, за умови, що вони не призначені для продажу та використовуються лише в особистих цілях.

Санкції набудуть чинності після опублікування в Офіційному журналі ЄС.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Росія не сумнівається, що санкції Заходу триватимуть багато років

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *