Використовують всі засоби: українські військові перетворили легковик BMW в ракетну установку (ВІДЕО)

Записи з дрона свідчать, що ракети вразили цілі в селі Кліщіївка, за вісім кілометрів на південь від Бахмута
Українські військові переобладнали седан BMW 3-series для ракетного обстрілу російської армії. Фото - armyinform.com.ua

Як повідомляє «Kreschatic» у четвер 114-та бригада територіальної оборони оприлюднила відео, на якому видно запуск кількох реактивних снарядів з BMW на узбіччі дороги.

Виходячи з коментарів до відео, українські бійці «смажили ворога», використовуючи 122-мм ракети «Град» радянської розробки, випущені з переобладнаної машини.

«Гради» зазвичай запускаються з мобільних ракетних установок, встановлених у задній частині великих вантажівок. Вони вперше надійшли на озброєння в 1960-х роках і досі використовуються на більшій частині територій колишнього Радянського Союзу.

ракетна установка BMW
Скріншот з відео

Але це вже не перший випадок, коли BMW модифікують для військових цілей в Україні.

У березні 2022 року, всього за кілька тижнів після повномасштабного вторгнення Росії, губернатор Миколаївської області Віталій Кім поділився кадрами сріблястого кабріолета, на багажнику якого був встановлений великий кулемет. Кім тоді сказав, що він передав його поліції як подарунок, щоб допомогти перемогти Росію.

Бої поблизу Бахмута залишаються інтенсивними, незважаючи на захоплення міста Росією на початку цього року. На захід від промислового східного міста регулярно відбуваються сутички. Найманці групи Вагнера взяли під свій контроль розбомблене місто в травні після жорстокої битви, що тривала дев’ять місяців.

Це була рідкісна перемога для військ Путіна в Україні, і з тих пір не було досягнуто великих успіхів на полі бою.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що британська розвідка підтвердила, що Росія атакувала Україну ракетами «Кинджал» минулого тижня

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *