Війна в Україні: головні новини станом на 676 день повномасштабного російського вторгнення

Росія почала бомбардування українських регіонів напередодні Нового року, націлившись на Київ і завдавши шкоди житловим районам міста Харкова
У Москві повідомляють про 21 загиблого внаслідок українського удару по Бєлгороду. Фото - ukr.net

Як повідомляє «Kreschatic», харківський міський голова Ігор Терехов заявив, що атака безпілотників проходила кількома хвилями, вражаючи житлові будинки в центрі міста та викликаючи пожежі. «Всі відповідні екстрені служби вже працюють на місці. Інформація щодо можливих постраждалих уточнюється».

Україна завдала серії ударів по прикордонному з Росією місті Бєлгород наступного дня після масованого повітряного обстрілу України, в результаті якого загинуло щонайменше 53 цивільних. Російські офіційні особи заявили, що в результаті обстрілу в центрі Бєлгорода в суботу загинула 21 людина, у тому числі троє дітей, і ще 110 отримали поранення. Українські ЗМІ з посиланням на правоохоронні органи заявили, що атаки вражали лише військові цілі та були помстою за масове бомбардування українських міст у п’ятницю.

війна в Україні
Співробітники ДСНС працюють після ракетного удару РФ по житловому будинку в центрі Харкова. Фото – ДСНС

За даними Міністерства оборони Великої Британії, у 2023 році кількість убитих і поранених військових у Росії різко зросла через «деградацію» військової якості.

У своєму щоденному брифінгу розвідки Міністерство оборони заявило, що середньодобова кількість втрат росіян (убитих і поранених) зросла майже на 300 осіб на день порівняно з 2022 роком. «Збільшення середньодобових показників, як повідомляє українська влада, майже напевно відображає деградацію збройних сил Росії та її перехід до нижчої якості після «часткової мобілізації» резервістів у вересні 2022 року».

Тимчасовий повірений у справах Росії в Польщі Андрій Ордаш заявив, що Москва не дасть пояснень щодо ракети в польському повітряному просторі, якщо Польща не надасть «вагомих доказів» того, що вона була російською, після того, як його викликали до МЗС Польщі. Збройні сили Польщі заявили, що невідомий бортовий об’єкт, який вони ідентифікували як російську ракету, увійшов у повітряний простір Польщі з боку України менш ніж на три хвилини. “Поки не буде надано вагомих доказів, ми не будемо давати жодних пояснень, тому що ці звинувачення є необґрунтованими”, – сказав Ордаш.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 675 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *