Кулеба анонсував проведення надзвичайного засідання Ради Україна – НАТО через масовані ракетні атаки РФ

Організація північноатлантичного договору у відповідь на численні дронові та ракетні обстріли Росією української території підтримала запит Києва на проведення надзвичайного засідання Ради Україна – НАТО, про що більш детально розповів Дмитро Кулеба.
Фото - Liga.net

Як інформує «Хрещатик» з посиланням на заяву глави МЗС України, однією з ключових тем для зібрання Ради Україна – НАТО буде посилення ППО нашої країни.

Як відомо, у липні  минулого року Рада Україна-НАТО вже збиралася. В той час причиною стала ситуація в Чорному морі. Тоді Російська Федерація вийшла з зернової угоди та масово атакувала порти України.

Наприкінці минулого року, 29 грудня, країна-терорист здійснила масовану атаку на Україну. Тоді ППО нашої держави знищила 87 ракет Росії, а також 27 дронів-камікадзе. Тоді тільки в столиці України в результаті удару загарбників загинули тридцять мирних мешканців. Ще 9 осіб отримали поранення.

Вже вранці, другого січня, Російська Федерація знову атакувала Україну ракетами та БПЛА. Тоді в результаті протиправних дій РФ загинули 5 людей, ще 127 отримали поранення. Згідно з даними Залужного, тоді окупанти випустили по Україні десять аеробалістичних ракет «Кинджал»., 70 крилатих ракет. Сили ППО знищили тоді всі «Кинджали», а також 59 крилатих ракет.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що окупанти запустили по Україні 10 аеробалістичних ракет “Кинджал”, 70 крилатих ракет типів Х-101/Х-555/Х-55, а також три ракети “Калібр”. Сили протиповітряної оборони збили всі “Кинджали”, 59 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та три “Калібри”.

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *