У Кремлі не підтвердили і не заперечили застосування північнокорейських ракет під час ударів по Україні

У вівторок Кремль відмовився коментувати заяви США та України про те, що Москва випустила північнокорейські ракети по українських цілях, а також звинуватив Київ у використанні ракет, вироблених західними країнами, для ударів по цілях в Росії
Залишки невпізнаної ракети, яка, ймовірно, була виготовлена в Північній Кореї, на місці російського удару у Харкові під час нападу Росії на Україну 2 січня 2024 року. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, минулого тижня Білий дім заявив, що Росія використовувала балістичні ракети малої дальності, отримані з Північної Кореї, для нанесення численних ударів по Україні, посилаючись на нещодавно розсекречені дані розвідки. Пізніше високопоставлений український чиновник підтвердив це твердження.

І Москва, і Пхеньян зблизилися з початку конфлікту в Україні, хоча вони заперечують будь-які угоди що стосуються зброї. Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин зустрівся з президентом Володимиром Путіним на Далекому Сході Росії у вересні минулого року, а високопоставлені російські чиновники кілька разів відвідували Пхеньян.

Відповідаючи на питання про звинувачення США та України під час розмови з журналістами, речник Кремля Дмитро Пєсков сказав: «Без коментарів».

Фото – Харківська обласна прокуратура

Також Пєсков додав, що Україна неодноразово завдавала ударів по цивільних об’єктах на території Росії ракетами нібито виробництва “Німеччини, Франції, Італії, США та інших країн”.

Також раніше ми писали про те, що Іран може почати поставки РФ балістичних ракет малої дальності

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version