Це просто розмова заради розмови – Пєсков розкритикував переговори в Давосі, оскільки там немає Росії

У понеділок у Кремлі заявили, що переговори в Давосі щодо мирних пропозицій України ні до чого не приведуть, оскільки Росія не бере участі в обговореннях
У Кремлі кажуть, що переговори в Давосі не мають сенсу, оскільки там немає Росії. Фото - Sputnik

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, держсекретар США Ентоні Блінкен, президент Франції Еммануель Макрон і ключові лідери Близького Сходу планують відвідати Всесвітній економічний форум цього тижня, поставивши переговори про припинення війн у Газі та Україні на перше місце порядку денного зустрічі світової еліти.

Це просто розмова заради розмови

– сказав прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання про обговорення мирного плану України в Давосі.

Цей процес не може бути спрямований на досягнення якихось конкретних результатів зі зрозумілої причини — ми не беремо участі. Без нашої участі будь-які дискусії позбавлені будь-яких перспектив на будь-який результат.

Росія, яка контролює трохи менше п’ятої частини території України, відкинула мирний план Зеленського, відомий як його «формула миру», назвавши його абсурдним, оскільки він спрямований на пошук миру без участі Росії.

Зеленський
Володимир Зеленський прямує до Давосу на тлі багатонаціональних спроб знайти формулу миру. Фото – mspu.gov.ua

Мирний план Зеленського з 10 пунктів передбачає виведення російських військ і припинення бойових дій і відновлення державного кордону України з Росією.

Путін розглядає війну в Україні як частину набагато ширшої глобальної боротьби із Заходом, яка, за його словами, спрямована на розкол Росії та викрадення її ресурсів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що міністр оборони Італії заявив про необхідність переговорів щодо припинення війни в Україні

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *