Війна в Україні: головні новини станом на 697 день повномасштабного російського вторгнення

Президент України Володимир Зеленський побоюється, що якщо Дональд Трамп повернеться в Білий дім наступного року, він може піти на односторонні поступки Росії, які не враховують інтереси України, і назвав заяви колишнього президента США про те, що він може зупинити війну за 24 години, «дуже небезпечними»
Володимир Зеленський стурбований тим, що Дональд Трамп може піти на односторонні поступки Росії в разі обрання президентом. Фото - president.gov.ua

Як повідомляє «Kreschatic», Зеленський також заговорив про укладення «нових двосторонніх угод», які «реанімують» систему міжнародного права. Він додав, що нові військові пакети будуть доставлені «в найближчі тижні та місяці».

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив у суботу, що Україна перебуває під абсолютним контролем Сполучених Штатів. Політик-популіст, який виступає проти військової допомоги Україні та виступає проти санкцій проти Росії, також знову заявив про свою опозицію щодо заявки України на вступ до НАТО. «Україна не є незалежною та суверенною країною», — сказав Фіцо суспільному мовнику RTVS. «Україна перебуває під повним впливом і контролем Сполучених Штатів». Словаччина є членом і НАТО, і Європейського Союзу. Незважаючи на критику Фіцо, лише Угорщина наклала вето на 50 мільярдів євро допомоги, яку інші члени ЄС проголосували за надання Києву в грудні минулого року.

Міністерство оборони Великобританії повідомило, що Україна зберігає присутність на лівому березі Дніпра та продовжує відбивати російські атаки, незважаючи на «логістичні проблеми».

Кринки
Фото – Генштаб ЗСУ

Російські законодавці підготували законопроект, що дозволяє конфіскувати гроші та майно в осіб, які поширюють «свідомо неправдиву інформацію» про збройні сили країни, заявив у суботу спікер держдуми В’ячеслав Володін, повідомляє Reuters.

Дружина російського військового виступила в суботу в передвиборчому штабі Путіна з емоційним закликом до його повернення з України – це був зухвалий жест Марії Андрєєвої в країні, де відкрита критика війни заборонена.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в інтерв’ю Le Figaro послався на цитату Вінстона Черчілля. Говорячи про війну в Україні, він сказав: «Дайте нам інструменти, і ми закінчимо справу».

Румунські протестувальники припинили блокування переходу Порубне-Сірет на румунсько-українському кордоні, повідомляє Kyiv Independent з посиланням на прикордонну службу. Румунські фермери та водії вантажівок протестували проти високих витрат бізнесу.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 696 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *