Іл-76 збив Patriot, обміни полоненими не припинятимуться, їх співвідношення «один до десяти» – Путін відзначився новими заявами

Російський військово-транспортний літак Іл-76 (за твердженням Міноборони РФ, він перевозив українських військовополонених) був збитий у Бєлгородській області з американського зенітно-ракетного комплексу Patriot, заявив Путін
Путін: Іл-76 під Бєлгородом збили з американського комплексу Patriot. Фото - росЗМІ

Відео із заявою президента країни-агресора опублікував пропагандист ВДТРК Павло Зарубін, повідомляє «Kreschatic».

Літак збитий, це вже встановлено точно, американською системою Patriot. Це вже експертиза встановила.

– заявив Путін на зустрічі з довіреними особами. Він також сказав, що Росія наполягає на міжнародному розслідуванні того, що сталося.

При цьому Путін припустив, що ЗСУ могли збити літак з необережності.

Українські збройні сили збили наш літак, у якому перебувало 65 їхніх військовослужбовців, призначених для обміну. Ви спитали, навіщо вони це зробили. Я не знаю. Я не розумію.

– заявив Путін. Також він додав, що навіть якщо літак і був збитий випадково, то це все одно злочин.

іл-76
Іл-76. Фото – росЗМІ

Крім цього, президент заявив, що Росія не має наміру зупиняти обміни полоненими, незважаючи на те, що сталося. Також він заявив, що співвідношення російських та українських полонених – «один до десяти».

У нас тисячі, у них кілька десятків, сотні може. Але ми все одно своїх хлопців забиратимемо, якщо українська сторона до цього готова, а вони дають сигнал, що готові.

– додав Путін.

Військово-транспортний літак Іл-76 зазнав аварії в районі села Яблонове у Бєлгородській області 24 січня. У Міноборони РФ після аварії заявили, що на борту літака нібито перебували 65 українських військовополонених, яких перевозили для обміну. У відомстві подію назвали терактом, звинувативши в ньому Україну. У свою чергу українська влада підтвердила підготовку обміну, але не загибель полонених.

31 січня між Росією та Україною відбувся обмін полоненими. У Міноборони РФ заявили, що він пройшов за формулою «195 на 195», водночас президент України Володимир Зеленський написав у своєму телеграм-каналі про повернення 207 осіб, зокрема цивільних.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Путін заявив, що Іл-76 збили «американські системи Patriot чи французькі»

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *