Війна в Україні: головні новини станом на 710 день повномасштабного російського вторгнення

Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив, що двоє французьких гуманітарних працівників були вбиті під час російського обстрілу в Україні, засудивши напад як "обурливий"
Зеленський заявив, що в Україну надійшло більше систем ППО. Фото - president.gov.ua

Як повідомляє «Kreschatic», у п’ятницю антитерористичне управління прокуратури Парижа оголосило про початок розслідування військових злочинів. Відповідно до міжнародного права працівники гуманітарних організацій не є учасниками бойових дій.

Українські офіційні особи заявили, що чоловіки загинули в результаті атаки безпілотника в Бериславі на півдні України. «Відважні французькі гуманітарні працівники допомагали людям, і ми завжди будемо вдячні за їхню людяність», – сказав президент України Володимир Зеленський. «Я висловлюю співчуття їхнім близьким».

Зеленський привітав надходження в Україну двох нових систем протиповітряної оборони, які, за його словами, можуть «збити що завгодно», хоча він не надав подробиць. Крім того, цього тижня заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила в Києві, що незабаром надійде нова бомба «малого діаметру», здатна вражати цілі на більшій відстані.

Речник української військової розвідки Андрій Юсов заявив, що Росія продовжує відмовлятися передавати тіла військовополонених, які, як стверджує Москва, загинули під час збиття російського військово-транспортного літака. Росія не надала жодних доказів того, що на борту були військовополонені.

Фото – росЗМІ

Найвищий суд ООН, Міжнародний суд справедливості (ICJ), підтвердив свою юрисдикцію виносити рішення у більшості частин справи, порушеної Україною щодо вторгнення Росії у 2022 році.

Учасники переговорів у Сенаті США досягли угоди щодо пропозиції щодо перегляду системи надання притулку на кордоні США з Мексикою. Це розчищає шлях лідерам Сенату від Демократичної та Республіканської партій до виконання важкого завдання переконати Конгрес ухвалити пакет заходів щодо національної безпеки, який включатиме десятки мільярдів доларів для України та імміграційного контролю, а також фінансування для Ізраїлю та інших американських союзників.

Міністр оборони України Рустем Умеров оголосив про відсторонення Тоомаса Нахкура, який очолював департамент технічної політики та розробки озброєнь міністерства оборони, поки влада розслідує підозри в корупції під час закупівель озброєнь.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 709 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version