Після смерті Пригожина новий ватажок вагнерівців вперше з`явився на публіці

Російська група найманців Вагнера будує нову штаб-квартиру в рамках злиття з Національною гвардією країни, заявив її новий лідер
Новий командувач «Вагнера» підтверджує інтеграцію з Росгвардією. Фото - Telegram

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, у своїй першій публічній появі після смерті колишнього лідера групи Євгена Пригожина Антон Єлізаров заявив, що Вагнер «працював на благо країни».

Ми будуємо табір, щоб нові підрозділи, які будуть сформовані, і які увійдуть до складу добровольчого корпусу Національної гвардії Росії (Росгвардії), могли приїхати і розміститися.

– сказав Єлізаров, з позивним «Лотос».

Міністерство оборони Великобританії заявило, що так званий «козачий табір» «майже напевно» буде базуватися в південному російському місті Ростові, яке було захоплене бойовиками Пригожина та Вагнера під час короткочасного державного перевороту в червні минулого року.

У своїй останній оновленій розвідці про війну міністерство додало, що Москва, «швидше за все, дозволила будівництво нової бази ПВК «Вагнера» і, швидше за все, вважає, що, підпорядкувавши ПВК «Вагнера» Росгвардії, вона усунула будь-яку потенційну загрозу, яку ПВК «Вагнера» може становити для безпеки Росії».

вагнер
Єлізаров і Пригожин. Фото – elespanol.com

Відеозвернення Єлізарова з’явилося через кілька днів після того, як у Росії з’явилася інформація про його зникнення. Новий лідер — досвідчений боєць Вагнера, який очолював сили найманців під час захоплення Соледару, що на околиці Бахмуту на сході України, у січні 2023 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Кадиров заявив, що колишні «вагнерівці» тренуються з його спецпідрозділами

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *