Нічна атака дронів на Україну 10 лютого: стали відомі наслідки чергового військового злочину Росії

Російські війська завдали ударів безпілотниками «Шахед» по Харкову та Великому Бурлуку, в результаті чого загинуло семеро людей
У Харкові семеро людей загинули під час атаки безпілотників, серед них троє дітей. Фото - t.me/synegubov

Як повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синегубов, серед загиблих троє дітей: семи та чотирьох років та дитина близько шести місяців. Тіла сім’ї з п’ятьох людей, серед яких були троє дітей, виявлені в одному з приватних будинків, повідомив Синегубов. Ще двоє загиблих — 66-річний чоловік та його 65-річна дружина. Також при атаці троє людей отримали поранення: дві жінки 61 та 39 років та чоловік 45 років.

Як повідомляє «Kreschatic», голова Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов уточнив, що пожежа почалася внаслідок влучання трьох безпілотників в нафтобазу. Після влучання дронів стався вибух із витоком пально-мастильних матеріалів.

атака дронів
Фото – Суспільне Харків

У Харкові, за словами Синегубова, влучання зафіксовано у Немишлянському районі. У місті пошкоджено цивільну інфраструктуру, 15 житлових приватних будинків згоріли вщент. У Великому Бурлуку удар припав на кафе.

Крім того, безпілотники вночі атакували Одеську область, повідомив голова військової адміністрації Олег Кіпер. Відомо про одного постраждалого — це 44-річний чоловік, який отримав поранення передпліччя. За словами речника оперативного командування «Південь» Наталії Гуменюк, на Одесу летіли дев’ять безпілотників. Усіх їх було збито, але уламки пошкодили об’єкт припортової інфраструктури, повідомила Гуменюк.

Повітряні сили ЗСУ відзвітували, що всього в ніч проти 10 лютого над Україною було збито 23 безпілотники типу «Шахед-136/131» з 31 дрону, запущеного з Балаклави та району мису Чауда в Криму.

Нагадаємо, раніше ми писали про масований обстріл України 7 лютого: наслідки та результати роботи ППО по регіонах

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *