У Кремлі відповіли, чи пропонував Путін заморозити війну в Україні

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував публікацію Reuters про те, що Володимир Путін через посередників пропонував США заморозити війну в Україні
У Кремлі заперечують, що Путін пропонував США заморозити війну в Україні. Фото - NYT

Ні, це не правда.

– відповів на брифінгу Пєсков на запитання, чи правда, що були такі пропозиції.

Як повідомляє «Kreschatic», 13 лютого агентство Reuters розповіло, що Володимир Путін через посередників «надсилав сигнали» США, повідомляючи, що готовий розглянути питання припинення вогню в Україні за умови, що російські війська залишаться на зайнятих ними українських територіях.

У Вашингтоні, як пише Reuters з посиланням на три російські джерела, знайомі з перебігом обговорень, ці пропозиції відкинули, не бажаючи вести переговори в обхід Києва. Як посередники, за даними Reuters, виступали зокрема арабські партнери Москви на Близькому Сході.

путін
Фото – прес-служба Кремля

Наприкінці грудня 2023 року про «сигнали», які Путін передавав США, також повідомляла газета The New York Times із посиланням на джерела. За даними NYT, Путін починаючи з вересня 2023 року «різними дипломатичними каналами» давав зрозуміти, що готовий розпочати переговори про припинення вогню в Україні, зупинившись на зайнятих позиціях.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що міністр оборони Італії заявив про необхідність переговорів щодо припинення війни в Україні

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *