ЄС не зміг погодити черговий пакет санкцій проти Росії, який планувався до другої річниці повномасштабної війни

Посли ЄС на зустрічі 14 лютого не змогли погодити новий пакет санкцій проти Росії, про який планується оголосити до другої річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну
Посли Євросоюзу не змогли погодити 13-й пакет санкцій проти Росії через позицію Угорщини. Фото - Pixabay

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на джерела, інформує «Kreschatic».

Санкції не вдалося погодити через позицію Угорщини, яка виступила проти обмежень щодо компаній з Китаю та Індії, які, як стверджується, допомагають російському оборонному сектору.

ЄС планує запровадити санкції проти майже 200 фізичних та юридичних осіб з Росії, а також щодо трьох китайських компаній та однієї індійської. У разі схвалення, це буде перший випадок, коли підприємства з Китаю та Індії потраплять під санкції Євросоюзу через війну в Україні, зазначає Financial Times.

За словами одного з європейських чиновників, Угорщина не погодила санкційний пакет через присутність у ньому китайських компаній. Інший співрозмовник FT назвав зустріч послів «плідним обміном думками», а також пояснив, що представник Угорщини «попросив трохи більше часу для аналізу пропозицій» щодо санкцій.

орбан
Фото – zn.ua

Bloomberg раніше повідомляв, що ЄС планує запровадити санкції проти компаній з Китаю, Індії, Гонконгу, Сербії, Казахстану, Таїланду, Шрі-Ланки та Туреччини. Йдеться про два десятки компаній. FT зазначає, що в ЄС ще минулого року обговорювали санкції проти китайських компаній, але проти цього виступали кілька країн-членів спілки.

На початку лютого агентство Reuters повідомляло, що Єврокомісія не додаватиме нових заборон на імпорт товарів у 13-й пакет санкцій. У комісії сподівалися, що новий пакет заходів викличе мінімальні дебати серед членів Євросоюзу і буде ухвалено швидко.

Також європейські дипломати у розмові з Politico називали 13-й пакет санкцій «символічним», оскільки для узгодження «чогось більшого» потрібно більше часу.

Нагадаємо, також раніше ми писали про те, що в Росії «помстилися» Еквадору за поставки зброї в Україну

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *