Віце-президент США різко розкритикувала Трампа і пообіцяла, що Америка не залишить Україну одну

Віце-президент США Камала Харріс у п’ятницю попередила про небезпеку зростання авторитаризму та ізоляціонізму через світогляд Дональда Трампа та погрози відмовитися від гарантій безпеки для союзників по НАТО, якщо він повернеться до Білого дому
Харріс відкидає світогляд Трампа і каже, що США не відступляться від захисту України. Фото - AP

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на AP, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, Харріс запропонувала широкий захист підходу адміністрації Байдена до глобальних викликів, особливо щодо надання міжнародної підтримки Україні у її війні з Росією. Її коментарі прозвучали в той момент, коли Україна ризикує втратити підтримку США через параліч Конгресу та позиції Трампа та багатьох його прихильників.

В атмосфері глибокого хвилювання на конференції, яка була перервана новиною про смерть у в’язниці лідера російської опозиції Олексія Навального в п’ятницю, Харріс сказала, що Сполучені Штати не відступляться від підтримки демократії та багатосторонності, а також захисту міжнародних правил і норм від спроби їх підірвати.

Ізоляція – це не вихід. Насправді, коли Америка самоізолювалася, загрози тільки зросли. У ці неспокійні часи ясно, що Америка не може відступити. Америка повинна твердо відстоювати демократію. Ми повинні стояти на захисті міжнародних правил і норм, і ми повинні підтримувати наших союзників.

– сказала вона.

Камала Харріс
Фото – AP

Однак у Сполучених Штатах є деякі, хто не згоден з цим. Вони припускають, що в інтересах американського народу ізолювати себе від світу, зневажити спільне розуміння між націями, прийняти диктаторів і застосувати репресивну тактику та відмовитися від зобов’язань перед нашими союзниками на користь односторонніх дій.

Дозвольте мені прояснити: такий світогляд є небезпечним, дестабілізуючим і справді недалекоглядним. Така точка зору послабить американців і підірве глобальну стабільність і глобальне процвітання. Тому ми з президентом Байденом відкидаємо таку точку зору.

– сказла Харріс, не згадуючи Трампа по імені.

Раніше глава ООН Антоніу Гутерріш виступив з різкою та похмурою оцінкою поточного стану світу, нарікаючи не лише на війну в Україні, але й на нинішню ситуацію в Газі, де Ізраїль готовий розпочати масштабну операцію проти ХАМАС у південному місті Рафах.

Харріс додала, що «священна прихильність адміністрації Байдена до НАТО залишається залізною».

Уявіть собі, що було б, якби Америка відвернулася від України та відмовилася від наших союзників по НАТО та наших договірних зобов’язань. Уявіть собі, якби ми поблажливо ставилися до Путіна, не кажучи вже про те, щоб підбадьорювати його.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна розробляє план дій для збереження надходження коштів від МВФ, якщо допомога США зупиниться

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *