Відомий російський «блогер-воєнкор» застрелився після оприлюднення ним реальних російських втрат в Авдіївці

Російські «z-блогери» пишуть, що військовослужбовець російської армії та «воєнкор» Андрій Морозов, відомий як Мурз, ймовірно, вчинив самогубство. Адвокат, який напередодні спілкувався з «воєнкором», заявив, що Мурз застрелився
Z-блогери заявили, що російський «військор» Андрій Морозов (Мурз) наклав на себе руки через тиск командування після оприлюднення російських втрат під Авдіївкою. Фото - 72-а ОМБ ЗСУ імені Чорних Запорожців

У телеграм-каналі Мурза вранці 21 лютого з’явилася серія постів, автор яких заявив, що «розстріляє себе», а також попросив «не засмучуватися» через його смерть та провести похорон на цвинтарі у самопроголошеній «ЛНР».

Як повідомляє «Kreschatic», у телеграм-каналі йдеться про те, що 20 лютого командування змусило Мурза видалити з каналу певний запис. Як зазначає «Російська служба Бі-бі-сі», йдеться про запис, в якому стверджувалося, що безповоротні втрати російської армії під час наступу на Авдіївку на Донеччині склали 16 тисяч осіб, знищено 300 одиниць бронетехніки.

Через публікацію про втрати в Авдіївці Андрія Морозова розкритикували російські пропагандисти, назвавши його публікацію «тягнучою на фейки і наклеп на адресу Міноборони РФ», пише «Бі-бі-сі». У телеграм-каналі Морозова йдеться, що наказ видалити його пост віддали під тиском «політичних повій на чолі з Володимиром Соловйовим».

Мурз
Фото – Telegram

У телеграм-каналі «воєнкора» також міститься звернення до головного військового прокурора, в якому повідомляється про гостру нестачу озброєнь, втрати, відсутність ротації та медичної допомоги.

Андрій Морозов брав участь у війні в Україні у складі «народної міліції» самопроголошеної «ЛНР», а згодом став військовослужбовцем четвертої окремої мотострілецької бригади ЗС РФ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Росії отруїли пропагандиста Антона Красовського: він закликав до геноциду українців та вбивств українських дітей

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *