Євросоюз затвердив 13-й пакет санкцій проти Росії

Рада Євросоюзу затвердила 13-й пакет санкцій проти Росії, приурочений до другої річниці початку повномасштабного вторгнення в Україну
Жозеп Боррель оголосив про новий пакет санкцій проти РФ. Фото - Рада ЄС

Сьогодні ми ще більше посилюємо обмежувальні заходи щодо російського військового та оборонного сектору, націлюючись на нові підприємства у третіх країнах, які постачають обладнання, а також на тих, хто несе відповідальність за незаконну депортацію українських дітей.

– йдеться у заяві глави європейської дипломатії. Жозепа Борреля.

Як повідомляє «Kreschatic», обмеження запроваджено щодо 106 фізичних та 88 юридичних осіб, відповідальних за дії, що загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Крім військового та оборонного секторів, ці заходи спрямовані також на тих, хто бере участь у постачанні озброєння з Північної Кореї.

санкції проти росії
Фото – agropolit.com

Крім того, ЄС запровадив жорсткіші експортні обмеження проти 27 організацій, які підтримують російський військово-промисловий комплекс. Як пояснюється в прес-релізі, деякі з цих компаній перебувають у третіх країнах (Індія, Шрі-Ланка, Китай, Сербія, Казахстан, Таїланд та Туреччина) і беруть участь в обході торгових обмежень, інші — російські підприємства, які розробляють компоненти для ВПК.

Також влада ЄС розширила список заборонених товарів, які «можуть сприяти технологічному вдосконаленню російського сектору оборони». Які товари увійшли до розширеного списку, не уточнюється.

В офіційному журналі ЄС санкції поки що не опубліковано. Офіційно обмеження набудуть чинності після публікації.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що стало відомо, що входить до нового “скромного” пакету санкцій Європейського Союзу проти Росії

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *