В Мережі з`явилось відео знищення російського військового корабля «Сергій Котов»

Військова розвідка України заявила, що морські безпілотники вразили російський патрульний корабель «Сергій Котов» у Криму
Україна вразила у Криму російський корабель «Сергій Котов». Фото - скріншот відео

Спеціальний підрозділ Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Group 13 в ніч на 5 березня атакував російський патрульний корабель Сергій Котів за допомогою морських дронів Magura V5.

Про це йдеться у телеграм-каналі ГУР.

Як повідомляє «Kreschatic», корабель був знищений, отримавши пошкодження корми, правого та лівого бортів. Атака сталася неподалік Керченської протоки. Про долю екіпажу «Сергія Котова» українська військова розвідка не повідомляє.

Чорноморський флот Росії – це знак окупації. Його не може бути в українському Криму.

написав у Telegram голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

Телеграм-канали з посиланням на мешканців Криму повідомляли про звуки вибухів у районі Керчі та Кримського мосту. Російські військові паблики також репостили повідомлення каналу «Білоруський силовик», в якому йшлося про те, що вночі українські військові атакували за допомогою ракет і безпілотників об’єкти в Криму, зокрема Кримський міст.

сергій котов
У Чорному морі був потоплений ще один російський військовий корабель. Фото – rbc.ua

Пізніше Z-канал «Два майори» повідомив, що російський корабель «Сергій Котов» був атакований українським морським безпілотником у Феодосії. За даними паблика, «корабель загинув», екіпаж удалося евакуювати, але кілька військових отримали поранення.

У російських та українських телеграм-каналах поширюється відео, на якому, як стверджується, відбито атаку на корабель. Достовірність запису не підтверджена.

Міноборони РФ і влада анексованого Криму повідомлення про атаку не коментували.

Пізніше ГУР виклало в Telegram повну версію відео зі знищенням корабля.

На Кримському мосту в Керченській протоці всю ніч було перекрито рух. Вранці 5 березня також повідомлялося, що на мосту зупинено рух поїздів із Криму та до Криму. Незабаром і його відновили, кілька поїздів прямують із запізненням.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Генштаб ЗСУ підтвердив знищення російського великого десантного корабля

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *