Російські війська атакували Україну дронами та ракетами в ніч на 18 березня: стали відомі наслідки по регіонах

Російські війська атакували Україну дронами та ракетами в ніч проти 18 березня, повідомили у Повітряних силах ЗСУ

Як повідомляє «Kreschatic», за даними українських військових, російські війська здійснили обстріл України їз застосуванням 22 ударних дронів «Шахед». Вибухи лунали у Кривому Розі Дніпропетровської області, Кременчука Полтавської області, а також у Хмельницькій області, повідомляли українські ЗМІ.

За даними українських військ, сили ППО збили 17 дронів у межах Київської, Полтавської, Хмельницької, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Вінницької, Запорізької та Рівненської областей.

Як повідомив голова Дніпропетровської області Сергій Лисак, сили ППО збили у Криворізькому районі два безпілотники, уламки одного з них впали на житловий п’ятиповерховий будинок у Кривому Розі. Дрон пробив дах у будинку, але бойова частина дрону не спрацювала, повідомив мер Кривого Рогу Олександр Вілкул.

атака дронів
Фото – Олександр Вілкул/Telegram

За його словами, із шести під’їздів житлового будинку евакуювали мешканців, їх розмістили у школі. Рятувальники загасили пожежу, що виникла на даху будинку, вибухотехніки знешкодили бойову частину дрону. Вночі мешканці змогли повернутися до квартир. Постраждалих немає.

обстріл
Фото – Сергій Лисак/Telegram

Також, за інформацією ЗСУ РФ здійснила обстріл України ракетами. Російські війська атакували Харківську область, застосувавши п’ять зенітних керованих ракет, випущених з комплексів С-300/С-400, а також завдали по Сумській області удару двома керованими авіаційними ракетами Х-59. Про знищення ракет у ЗСУ не повідомляють.

У Харківській області під ракетний удар потрапила пожежна частина в одному із прикордонних населених пунктів, повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій. У будівлі пожежної частини через атаку вибито вікна, двері, ворота, пошкоджено дах і фасад, а також чотири пожежні автомобілі. Постраждав один із рятувальників.

обстріл України
Фото – ДСНС/Telegram

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія вночі 17 березня атакувала Україну ракетами та дронами: що відомо про наслідки обстрілу

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *