Прем’єр-міністр Джорджія Мелоні виступила проти військового втручання Італії в Україну

Італія виступає проти будь-якого виду прямого втручання в Україну, але вона продовжує повністю підтримувати країну, яка зазнала вторгнення Росії
Прем'єр-міністр Джорджія Мелоні обіцяє підтримку Україні, але не війська. Фото - newsweek.com

Як повідомляє «Kreschatic», Джорджія Мелоні заявила у вівторок, повторюючи позицію, яку вже поділяють інші союзники в Європейському Союзі та США, що будь-яке пряме військове втручання «приведе до небезпечної ескалації», пише Bloomberg.

Мелоні розмовляла з законодавцями напередодні саміту ЄС цього тижня, присвяченого допомозі Україні та перспективам на Близькому Сході. Вона розкритикувала президента Франції Еммануеля Макрона, який тиснув на канцлера Німеччини Олафа Шольца, щоб той зайняв більш рішучу позицію, попереджаючи про «екзистенціальну» загрозу, яку Росія становить для Європейського Союзу.

Джорджія Мелоні
Президент України Володимир Зеленський розмовляє з прем’єр-міністром Італії Джорджією Мелоні у Брюсселі 9 лютого 2023 року. Фото – newsweek.com

Шольц і Білий дім швидко відкинули варіант присутності західного контингенту в Україні. В той же час Путін попередив, що НАТО ризикує ядерним конфліктом, якщо надішле війська на допомогу.

Джорджія Мелоні, завзята прихильниця України, додала у вівторок, що переговори з Путіним марні: Як можна «сидіти за столом переговорів з тим, хто ніколи не поважав жодних домовленостей?»

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Макрон підтвердив свою заяву про війська НАТО в Україні

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *