Через атаки українських безпілотників Росія втратила 7% нафтопереробних потужностей

Щонайменше сім російських заводів зупинили потужності з переробки нафти через атаки українських безпілотників у першому кварталі 2024 року
Пожежа на Рязанському нафтопереробному заводі в РФ після влучання безпілотника, 13 березня 2024 року. Фото - росЗМІ

Про те, що російські НПЗ зменшили обсяги нафтопереробки, повідомляє Reuters з посиланням на свої підрахунки. За оцінкою агентства, сім НПЗ через атаки дронів зупинили потужності з переробки 4,6 мільйона тонн нафти, або 7% від загального обсягу.

Як повідомляє «Kreschatic», одним із останніх потужності зупинило АТ «Куйбишевський НПЗ», розташоване в Новокуйбишевську Самарської області. Безпілотники атакували цей завод у ніч проти 23 березня. За даними джерел Reuters, після атаки завод зупинив роботу нафтопереробної установки CDU-5, через що потужності підприємства знизилися вдвічі.

російські НПЗ
Пожежа на НПЗ поблизу міста Новокуйбишевськ Самарської області. Фото – російські соцмережі

Україна в останні місяці атакувала кілька нафтопереробних заводів, терміналів, складів та сховищ, розташованих у Росії та на окупованих територіях.

На тлі атак влада РФ з березня заборонила на півроку експорт бензину, щоб стабілізувати ціни на внутрішньому ринку в умовах зростання попиту, повідомляло міністерство оборони Великобританії. “Ймовірно, російські нафтопереробні потужності тимчасово скоротилися внаслідок численних ударів українських безпілотників по нафтопереробних заводах по всій Росії”, – зазначала британська розвідка.

Влада США закликала Україну припинити атаки на російські НПЗ, повідомляла раніше в березні газета Financial Times з посиланням на власні джерела.

Також раніше ми писали про те, що російська нафтопереробна галузь несе значні збитки через атаки українських безпілотників

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *