Зеленський призначив нових керівників РНБО та Служби зовнішньої розвідки

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення секретаря Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олексія Данілова
Президент України Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова. Фото - ukranews.com

Про це повідомляється на офіційному сайті Президента України, інформує «Kreschatic». Після того, як відбулася відставка Данілова, на його місце, згідно з іншим указом, призначено голову Служби зовнішньої розвідки України Олександра Литвиненка. Головою розвідки призначено Олега Іващенка.

Про причини, через які відбулася відставка Данілова, не повідомляється. Сам Зеленський його звільнення теж не коментував.

відставка Данілова
Новим головою РНБО призначено Олександра Литвиненка. Фото – РНБО

Олексій Данілов обіймав посаду секретаря Ради національної безпеки та оборони з 2019 року. Перед відставкою головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного видання The Economist писало, що президент України пропонував головкому посаду секретаря РНБО, але той відмовився.

У 2022 році видання «Політика країни» з посиланням на джерело в оточенні Зеленського писало, що у Данілова останніми місяцями наростав конфлікт із головою Офісу президента України Андрієм Єрмаком та низкою інших соратників президента. За словами співрозмовника видання, Данілова було «поступово відсторонено від впливу на багато процесів».

Також раніше ми писали про те, що Зеленський закликав союзників закрити «штучний» дефіцит зброї, щоб зупинити Путіна

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *