Росія 29 березня запустила 99 ракет та дронів по об’єктах енергетики України: як відпрацювала ППО

Російська армія в ніч на 29 березня завдала нового масованого удару по Україні ракетами та безпілотниками. Повітряна тривога в країні тривала всю ніч
На Дніпропетровщині пошкоджені приватні будинки, господарські споруди. Фото - Сергій Лисак/Telegram

Як повідомляє «Kreschatic», за даними Повітряних сил ЗСУ, у ніч на 29 березня війська РФ, здійснюючи масований удар, випустила по територієї України 99 засобів повітряного нападу: 60 ударних дронів типу «Шахед-136/131», три аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинжал», дві балістичні ракети «Іскандер- М», дев’ять керованих авіаційних ракет Х-59, чотири крилаті ракети «Іскандер-К» та 21 крилату ракету Х-101/Х-555. Українські засоби ППО знищили 84 повітряні цілі: 58 безпілотників, 17 крилатих ракет Х-101/Х-555, п’ять керованих авіаційних ракет Х-59, чотири крилаті ракети «Іскандер-К».

Як повідомили в Укренерго, метою російської атаки стали об’єкти енергетичної інфраструктури. У ході удару пошкоджено теплові та гідроелектростанції у центральному та західному регіонах України.

На Дніпропетровщині через масований удар РФ з ранку застосовано аварійні відключення електроенергії, на Харківщині вводиться графік погодинних відключень.

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, під ударом опинились об’єкти генерації електроенергії у Дніпропетровській, Полтавській, Черкаській областях. Також уночі повідомлялося про вибухи у Хмельницькій, Львівській та Івано-Франківській областях.

масований удар
Фото – Сергій Лисак/Telegram

У Дніпропетровській області вночі було збито 12 ракет та 12 безпілотників у Дніпровському, Криворізькому, Павлоградському, Новомосковському, Кам’янському районах, повідомив голова військової адміністрації регіону Сергій Лисак. У Дніпровському, Криворізькому та Кам’янському районах пошкоджено кілька енергетичних об’єктів, на одному з них поранено чоловіка. У Кам’янському зафіксовано попадання в дачний кооператив, поранено п’ятьох місцевих жителів, у тому числі п’ятирічну дівчинку.

Командування Збройних сил Польщі заявило, що вночі піднімало повітря повітряну авіацію у зв’язку з російською ракетною атакою на Україну. Оперативне командування повідомило, що польська та союзницька авіація була активізована через «інтенсивну діяльність дальньої авіації Російської Федерації», пов’язану з нанесенням ракетних ударів по цілях в Україні. «Всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі запущено, і [оперативне командування] постійно стежить за ситуацією». Це сталося після того, як раніше російська ракета влетіла в повітряний простір Польщі під час атаки на Україну.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що війська РФ 28 березня атакували Україну дронами та ракетами, у Запоріжжі поранено двох людей

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *