Україна та Індія провели переговори про зміцнення відносин та обговорили українську формулу миру

Міністр закордонних справ Індії в п’ятницю провів переговори зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою, який відвідав країну для зміцнення двосторонніх зв’язків і співпраці з Нью-Делі, який вважає Росію своїм історичним союзником з часів холодної війни
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорює мирний план на зустрічі в Індії. Фото - PTI

Як повідомляє «Kreschatic», міністр закордонних справ Індії Субрахманьям Джайшанкар заявив у дописі на платформі соціальних мереж X, що він і Дмитро Кулеба обговорили «конфлікт, що триває, і його ширші наслідки», і сказав, що Індія і Україна працюватимуть разом, щоб зміцнити відносини між своїми країнами.

Індія та Україна були традиційними друзями, але я думаю, що ми можемо і повинні зробити набагато більше, не тільки в інтересах наших націй, але й в інтересах глобального розвитку та архітектури безпеки.

– сказав Кулеба в п’ятницю.

Ми будемо з нетерпінням чекати відновлення того, що існувало до початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну.

Індія
Субрахманьям Джайшанкар з Дмитром Кулебою в Нью-Делі 29 березня. Фото – Міністерство закордонних справ Індії

У четвер Кулеба заявив індійським ЗМІ, що він збирається обговорити українську формулу миру під час перебування в Нью-Делі та закликати Індію відігравати більшу роль у допомозі припинити війну Росії в Україні, пише AP.

Індія може відіграти дуже важливу роль у об’єднанні більшої кількості країн Глобального Півдня.

– сказав Кулеба в інтерв’ю New Delhi Television. Він додав, що Індія може бути особливо корисною через тісні відносини з Росією. «Це означає, що Індія може впливати на поведінку Росії», — сказав Кулеба, але також зазначив, що відносини Нью-Делі з Москвою базуються на минулому, тоді як відносини з Україною «мають більше майбутнього».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росії все важче продавати нафту навіть до «дружніх» Індії та Китаю

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *