Росія в ніч на 31 березня атакувала об’єкти енергетики України: стали відомі наслідки по регіонах

Російські війська в ніч проти 31 березня атакували Україну, застосувавши безпілотники та ракети різного типу, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук
ППО знищила 18 повітряних цілей в ніч на 31 березня. Фото - 126 окрема бригада територіальної оборони

Як повідомляє «Kreschatic», здійснюючи ракетний обстріл, армія РФ запустила 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, 11 ударних дронів «Шахед», балістичну ракету з комплексу «Іскандер-М» та керовану авіаційну ракету Х-59.

Сили протиповітряної оборони України знищили 18 повітряних цілей: дев’ять крилатих ракет Х-101/Х-555 та дев’ять безпілотників.

У силах оборони півдня України заявили, що на Одещині ЗСУ збили всі вісім дронів, які атакували регіон. Через падіння уламків збитого безпілотника сталася пожежа на об’єкті енергетики, ніхто не постраждав. Декілька населених пунктів знеструмлено. В Одесі, як заявила влада, через обмеження подачі електроенергії припинив роботу електротранспорт.

У компанії ДТЕК повідомили близько 11-ї ранку, що відновили подачу енергії в Одеській області. Загалом без електрики було 170 тисяч домогосподарств.

стан енергосистеми
Фото – thepage.ua

Російські війська, як повідомили у силах оборони півдня України, атакували Херсонську область безпілотниками та ракетами, є влучення по непрацюючому агропідприємству. Люди не постраждали.

У Львівській області ракетний обстріл був спрямований на об’єкт критичної інфраструктури, який вже атакували 24 та 29 березня, заявив голова Львівської ОВА Максим Козицький. За його словами, зруйновано адміністративну будівлю, виникла пожежа. Внаслідок атаки загинула людина. Рятувальники розбирають завали, під якими можуть бути люди.

У Рівненській області, як заявила влада, уламки неназваної повітряної цілі пошкодили електроопору.

Метою російської атаки стали високовольтні підстанції на півдні України, повідомили у «Укренерго». В Одесі та прилеглих районах застосували аварійні відключення.

Російські війська регулярно обстрілюють регіони України. Часто ЗС РФ атакують об’єкти енергетики. 22 березня під обстріл потрапила ДніпроГЕС, 29 березня – Канівська та Дністровська ГЕС. Після атак на гідроелектростанції президент України Володимир Зеленський звинуватив Росію у спробі влаштувати екологічну катастрофу.

Також раніше ми писали про те, що війська РФ 28 березня атакували Україну дронами та ракетами, у Запоріжжі поранено двох людей

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *