Війна в Україні: головні новини станом на 769 день повномасштабного російського вторгнення

Спікер Палати представників Палати представників США висловив сподівання, що голосування щодо фінансування України може бути неминучим у палаті, навіть з ризиком втрати республіканцем своєї керівної посади
Майк Джонсон натякає, що голосування може відбутися після великодніх канікул після «важливих нововведень» до пакету допомоги. Фото - CNN

Як повідомляє «Kreschatic», Майк Джонсон говорив про «важливі нововведення» в пакеті допомоги Україні під час інтерв’ю Fox News Sunday Night in America з Треєм Гоуді, і він припустив, що голосування за окремий законопроект може відбутися незабаром після повернення Конгресу з великодніх канікул 9 квітня.

Міністерство оборони Росії в месенджері Telegram повідомило, що підрозділи протиповітряної оборони Росії перехопили шість українських безпілотників, які намагалися здійснити «теракт». Речник ВПС України Ілля Євлаш заявив національному телебаченню, що українські війська збили російський безпілотник «Форпост», який він назвав одним із найдосконаліших і найдорожчих в арсеналі Москви.

Нещодавні російські атаки завдали значної шкоди українській енергосистемі, але повний колапс малоймовірний, заявив у понеділок голова національної енергетичної компанії України «Укренерго» Володимир Кудрицький. З 22 березня російські війська майже щодня атакують українські теплові та гідроелектростанції, а також магістральні мережі, що призвело до знеструмлення в багатьох регіонах країни. «Їх [росіян] мета — запровадити відключення світла в деяких великих містах України, а наша мета — запобігти цьому», — сказав Кудрицький Reuters.

Пожежники гасять пожежу на електростанції після російської атаки в Харкові 22 березня 2024 року. Фото – AP

Український експорт морським транспортом у березні досяг 11,8 млн тонн, написала міністр економіки країни Юлія Свириденко на X. Україна перевершила очікування завдяки потужному експорту зерна через понад два роки після того, як Росія почала повномасштабне вторгнення в країну.

Місцева влада повідомила, що в понеділок на підконтрольній Росії території в Луганській області вибухнув замінований автомобіль, який убив призначеного Москвою урядовця. Місцеве відділення Слідчого комітету Росії, яке займається розслідуванням великих злочинів, повідомило, що заступник голови державного освітнього агентства був убитий, коли в понеділок вдень «в машині спрацював невстановлений пристрій».

Іран повідомив Росії про можливість великої «терористичної операції» на її території перед терактом в концертному залі під Москвою минулого місяця. Три джерела повідомили Reuters, що Іран – дипломатичний союзник – поділився з Росією розвідданими про майбутню атаку.

Володимир Зеленський обговорив з військовими та урядовцями питання виробництва безпілотників та проект створення інтегрованої системи управління радіоелектронною боротьбою.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 768 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version