Росія вночі 8 квітня атакувала Україну дронами, більшу частину вдалося збити

Російські війська в ніч на 8 квітня запустили по території України 24 ударні дрони типу «Шахед», повідомило командування Повітряних сил ЗСУ
17 із 24 російських безпілотників, за даними ЗСУ, вдалося збити вночі 8 квітня. Фото - Сили оборони півдня України

Як повідомляє «Kreschatic», 17 безпілотників вдалося збити над Одеською, Миколаївською, Кіровоградською, Хмельницькою та Житомирською областями.

Уламки дронів, що впали, викликали руйнування в Одеській та Миколаївській областях. В Одеському районі, повідомив голова регіону Олег Кіпер, внаслідок атаки безпілотників було пошкоджено логістично-транспортний об’єкт та АЗС.

У Вознесенському районі Миколаївської області 14 населених пунктів залишилися без світла через пошкодження лінії електропередач, написав у телеграмі голова обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Фото – Генштаб ЗСУ/Facebook

В Житомирській області дрони-камікадзе влучили в об’єкт критичної інфраструктури, існувала загроза забруднення повітря в Звягельській громаді, написав голова ОВА Віталій Бунечко у Facebook.

Пізніше в ефірі Радіо Свобода голова Житомирської ОВА повідомив, що забруднення у Житомирській області наразі не фіксують, заходи у Звягельській громаді «превентивні».

Зараз працює екологічна інспекція, аби «заспокоїти громадян», – додав Віталій Бунечко. Пожежа на об’єкті інфраструктури локалізована.

Крім того, повідомило командування Повітряних сил ЗСУ, у ніч на 8 квітня над Дніпропетровською областю було збито авіаційну керовану ракету Х-59, запущену військами РФ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що російські війська вночі 6 квітня завдали масованого удару по Україні: в Харкові загинуло шестеро людей

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version