В Кремлі майже щодня почали говорити про готовність до «реалістичних» переговорів з Україною

Непідписана мирна угода між Росією та Україною в 2022 році може стати основою для нових переговорів, але немає ознак того, що Київ готовий до переговорів, заявив речник Кремля Дмитро Пєсков у п'ятницю
Стамбульські домовленості можуть стати основою для "реалістичних переговорів", вважає Путін. Фото - росЗМІ

Як повідомляє «Kreschatic», Путін неодноразово заявляв, що Росія та Україна були на порозі домовленості про припинення бойових дій, коли вели мирні переговори у Стамбулі в квітні 2022 року, але Україна нібито відмовилась від угоди, коли російські війська відступили з-під Києва.

Неодноразово повідомлялось, що угода включала пункти, які вимагали від України прийняти геополітично нейтральний статус і не вступати в НАТО, обмежити чисельність своїх збройних сил і надати особливий статус східній Україні – все те, проти чого виступає президент України Володимир Зеленський, пише Reuters.

У своїй заяві в четвер Путін знову підняв тему потенційних мирних переговорів і сказав, що він відкритий до того, що він назвав «реалістичними переговорами», але не для переговорів, які нібито хоче Україна, які мають на меті обійти Москву і, на його думку, не враховують нові реалії.

Пєсков, речник Путіна, сказав, що багато чого змінилося з 2022 року, включно з тим, що, за його словами, було додано до російської території чотири нові регіони, посилаючись на частини України, які Москва визнала своїми.

мирні переговори
Фото – Reuters

Але Пєсков сказав, що зірвана Стамбульська угода все ще може бути основою для нових переговорів і що Росія готова до цього. На запитання, чи відчуває Москва готовність української сторони до переговорів, Пєсков відповів: «Ні, не відчуваємо».

Україна неодноразово заявляла, що хоче повернути всю свою територію, включаючи Крим, який Москва анексувала в 2014 році, і щоб кожен російський солдат залишив нашу територію.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Китай прокоментував можливі мирні переговори між Росією та Україною

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати