Війна в Україні: головні новини станом на 786 день повномасштабного російського вторгнення

Дональд Трамп заявив, що виживання України є важливим для США, що Reuters описує як зміну тону за кілька днів до того, як республіканці мають проголосувати за пакет допомоги на 61 мільярд доларів у Палаті представників США
Дональд Трамп заявив, що виживання України важливе для США. Фото - rbc.ua

Як усі погоджуються, українське виживання та сила мають бути набагато важливіше для Європи, ніж для нас, але це також важливо для нас!

написав Трамп у своїй соцмережі Truth Social.

Як повідомляє «Kreschatic», колишній президент не схвалив напряму пакет допомоги, натомість більшу частину свого посту присвятив європейським союзникам Америки, які не витрачають достатньо коштів на підтримку України. Цей пост, мабуть, є одним із перших підтверджень Трампа того, що виживання України є важливим інтересом безпеки США, повідомляє Reuters. Тим не менш, деякі праві республіканці витлумачили цей пост як сигнал, що він виступає проти поточного пакету допомоги, хоча Трамп прямо цього не сказав.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у четвер привітав прогрес щодо пакету допомоги на 61 мільярд доларів, заявивши, що офіційні особи США запевнили його, що Київ може розраховувати на отримання нової зброї через кілька тижнів після схвалення допомоги, повідомляє Reuters.

Двоє німецько-російських громадян були заарештовані на півдні Німеччини за підозрою в підготовці диверсійних атак, у тому числі на військові об’єкти США, які чиновники назвали серйозною спробою підірвати військову підтримку України. За даними німецьких ЗМІ, чоловіків, яких називають Дітер С. і Олександр Дж., підозрюють у тому, що вони працювали як російські шпигуни від імені Кремля.

Крім того, польська та українська прокуратури заарештували поляка за звинуваченнями в тому, що він допомагав російським спецслужбам у змові з метою вбивства президента України Володимира Зеленського. Чоловіка, названого Павлом К., звинуватили в підготовці передати інформацію про безпеку аеропорту російським агентам і заарештували в Польщі в середу, йдеться в заяві національної прокуратури Польщі.

війна в Україні
Фото – 24.tv

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував Німеччині за згоду поставити Україні ще одну систему протиповітряної оборони Patriot, заявивши, що звернеться до інших країн на зустрічі G7 цього тижня з проханням отримати більше озброєнь. Наразі міністри G7, які зустрічаються на острові Капрі, визнали необхідність надати більше систем ППО для України, повідомляє Reuters.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 785 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *