Війна в Україні: головні новини станом на 791 день повномасштабного російського вторгнення

Сенат США рішуче проголосував у вівторок за схвалення допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на воєнний час у розмірі 95 мільярдів доларів разом із підтримкою оборони Тайваню, оскільки двопартійна супер-більшість об’єдналася, щоб надіслати пакет, який давно відкладався, на підпис Джо Байдена. Остаточне голосування було 79 проти 18
Фінансування США для переозброєння українських військових нарешті стало реальністю. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic», під час телефонної розмови в понеділок Байден повідомив українському президенту Володимиру Зеленському, що він «швидко діятиме», щоб надіслати вкрай необхідну військову допомогу, включаючи засоби ППО, після ухвалення законопроекту Сенатом.

Закон передбачає 60,8 мільярдів доларів для поповнення військової скарбниці України; 26,3 мільярда доларів для Ізраїлю та гуманітарної допомоги цивільному населенню в зонах конфлікту, включаючи Газу; і 8,1 мільярда доларів для Індо-Тихоокеанського регіону для зміцнення його оборони проти Китаю.

Російські ракети обстріляли житловий район Харкова вранці в середу, повідомив міський голова Ігор Терехов. Інформація про постраждалих уточнюється, додав він. «Суспільне» повідомило, що внаслідок атаки зруйновано цивільну інфраструктуру.

Російська влада затримала заступника міністра оборони Тимура Іванова за підозрою в отриманні хабара в особливо великому розмірі. Російське державне інформаційне агентство цитує прес-секретаря Кремля Дмитра Пєскова, що президент Володимир Путін і міністр оборони Сергій Шойгу були поінформовані про це. 48-річний Іванов є одним із 12 заступників міністра оборони Росії та перебуває під санкціями Європи та ЄС через повномасштабне вторгнення в Україну.

війна в Україні
Затримано заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова. Фото – meduza.io

Міністерство закордонних справ України призупиняє консульські послуги для чоловіків призовного віку, які проживають за кордоном, за винятком тих, хто повертається в Україну, щоб збільшити призов. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив: «Людина призовного віку поїхала за кордон, показала своїй державі, що їй байдуже її виживання, а потім приходить і хоче отримати послуги від цієї держави. Це не працює таким чином. Наша країна у стані війни». Після повномасштабного вторгнення Росії в 2022 році чоловіки віком від 18 до 60 років мають залишатися в Україні, за деяким винятком. Згідно з даними Євростату, станом на січень 2024 року в країнах Європейського Союзу було зареєстровано близько 4,3 мільйона українців, з них близько 20% — дорослі чоловіки — приблизно 860 тисяч осіб.

Влада Сумської області повідомила про чотирьох поранених у результаті 51 атаки російських військ у вівторок.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 790 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *