Постпред України в ООН натякнув на знищення Кримського мосту у 2024 році

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця розмістив пост у соцмережі X (раніше Twitter), який натякає на те, що незаконно побудований міст, який веде з Краснодарського краю Росії до Криму, незабаром припинить своє існування
Ольга Лисенко 417 2 comments
Україна готується до знищення Кримського моста. Фото - unian.ua

Як повідомляє «Kreschatic», Сергій Кислиця опублікував картинку з шістьма «основними типами мостів на 2024 рік». На ній перераховані: «Аркові мости», «Консольні мости», «Вантові мости», «Підвісні мости», «Пов’язані арочні мости» та «Керченський міст». У перших п’яти випадках дані схематичні зображення відповідних конструкцій, а під підписом «Керченський міст» нічого немає.

Сергій Кислиця
Фото – Сергій Кислиця/X

З початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну Кримський міст, збудований невдовзі після анексії півострова Росією, двічі зазнав атак. У жовтні 2022 року на мосту вибухнула вантажівка з вибухівкою, зруйнувавши кілька прольотів автомобільної дороги. У липні 2023 року міст атакували морські безпілотники.

Після обох атак рух мостом на якийсь час зупиняли, було порушено кримінальні справи за статтею про теракт. Офіційно влада України причетність до атак на Кримський міст не визнавала, але натякала на те, що він має бути зруйнований.

На початку квітня британська The Guardian писала з посиланням на джерела в українській спецслужбі, що ГУР Міноборони України готує нову атаку на Кримський міст у першій половині 2024 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна готує «серйозну операцію» в Криму

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
2 Comments