Міноборони Росії заявило, що над Кримом було збито 10 ракет ATACMS

Над Кримом у ніч проти 15 травня нібито було збито 10 далекобійних ракет ATACMS, заявили в Міноборони Росії
Міноборони Росії заявило, що Крим був атакований 10 ракетами ATACMS, а Бєлгородська, Курська та Брянська області – безпілотниками. Фото - U.S. Army

Як повідомляє «Kreschatic», російський «губернатор» Севастополя Михайло Развожаєв також повідомив про відбиття масованої атаки. За його інформацією, сили ППО збили кілька ракет над акваторією та в районі аеродрому Бельбек. Пізніше Розвожаєв написав, що уламки однієї із збитих ракет упали в районі вулиці Федорівської. Постраждалих, за його словами, не було.

Український моніторинговий паблік «Кримський вітер» з посиланням на передплатників повідомляв про вибухи в районі аеродрому Бельбек під Севастополем, а також у Євпаторії та Бахчисарайському районі. За даними супутникових знімків, на аеродромі виникли три осередки пожежі в районі злітної смуги та місць стоянок літаків, пише «Кримський вітер».

Також протягом ночі були атаковані Бєлгородська та Ростовська області. Як стверджує Міноборони Росії, над Бєлгородською областю було збито дві протирадіолокаційні ракети Harm, дві бомби Hammer, два реактивні снаряди РСЗВ «Вільха» та дев’ять безпілотників. Ще п’ять дронів було знищено над Курською областю і три — над Брянською областю.

У Бєлгородській області двоє мирних жителів постраждали під час атаки, повідомив глава регіону В’ячеслав Гладков. У селищі Дубове під Білгородом внаслідок влучення снаряда спалахнув приватний житловий будинок, написав він. До лікарні доставили жінку з пораненням плеча та чоловіка з опіками. Крім того, пошкоджено сім приватних житлових домоволодінь, два автомобілі та лінія електропередачі.

Глави Курської та Брянської областей про атаки безпілотників не повідомляли. Однак про атаку дронів заявила влада Ростовської області. Губернатор регіону Василь Голубєв повідомив, що на паливній базі в Пролетарському районі після атаки двох безпілотників сталося два вибухи. За його словами, загоряння палива це не викликало, постраждалих немає. Міноборони Росії про збитих над Ростовською областю безпілотників не повідомляло.

ATACMS
Фото – U.S. Army

Ракети ATACMS дальністю до 300 кілометрів Україна отримала у складі першого траншу, переданого США після схвалення пакета допомоги у розмірі 61 мільярд доларів. За даними Reuters, їх передали таємно і до кінця квітня ЗСУ вже як мінімум двічі застосовували ракети для ударів по російських цілях, зокрема в Криму. За даними The New York Times, у переданій Україні партії було понад 100 ракет.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна і США офіційно підтвердили надання і перше застосування ATACMS на полі бою

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *