У Польщі заарештували шпигуна, який намагався отримати дані про військову допомогу Україні

Польські служби безпеки заарештували чоловіка, підозрюваного в спробі отримати фотографії військових машин, які перетинають кордон з Україною
У Польщі заарештували чоловіка, якого підозрюють у пошуку розвідувальних даних про допомогу Україні. Фото ілюстративне

Про це повідомив у середу речник спецслужби, пише Reuters. 26-річного українця підозрюють в тому, що він спонукав громадянина Польщі поділитися фотографіями та «брати участь у діяльності зовнішньої розвідки проти Республіки Польща», – сказав речник.

Як повідомляє «Kreschatic», у Польщі кажуть, що її роль як центру військових поставок в Україну зробила її основною мішенню для російських шпигунів, які намагаються зібрати інформацію про підтримку військових зусиль Києва та брати участь у диверсіях.

Українець на ім’я Олександр Д. надсилав повідомлення громадянину Польщі, закликаючи його допомогти іноземній розвідці, йдеться у заяві речника міністра, що координує спецслужби, Яцека Добжинського.

Польща
Яцек Добжинський. Фото – tvn24.pl

Ця діяльність мала полягати в поширенні фотографій військової техніки, яка йшла на допомогу Україні та перетнула польсько-український кордон. В обмін на надану інформацію громадянин Польщі мав отримати винагороду у розмірі 15 тисяч євро.

 – сказав Добжинський.

Суд задовольнив клопотання прокуратури про тримання підозрюваного під вартою строком на три місяці. Якщо його визнають винним, йому може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

Також раніше ми писали про те, що у Німеччині затримали двох російських шпигунів, що намагались зірвати військову підтримку України

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *