Італія хоче відправити в Україну другу систему ППО SAMP/T

Італія, ймовірно, надішле другу систему протиповітряної оборони SAMP/T в Україну
Система ППО/ПРО SAMP/T від Thales на міжнародному військовому ярмарку в Польщі. Фото - Reuters

Про це повідомило агентство Reuters у понеділок з посиланням на джерело, близьке до цього питання, додавши, що це станеться у відповідь на прохання Києва про більшу допомогу для відбиття російських ракетних атак. Як повідомляє «Kreschatic», система SAMP/T, також відома як MAMBA, є франко-італійською батареєю, яка може відстежувати десятки цілей і перехоплювати 10 одночасно. Це єдина система європейського виробництва, яка може перехоплювати балістичні ракети.

Рим і Париж спільно поставили першу систему в 2023 році, але в останні місяці Україна неодноразово закликала партнерів надати більше допомоги з ППО, оскільки вона стикається зі зростаючим шквалом атак на міста та енергетичну інфраструктуру.

Джерело, яке відмовилося назвати себе, підтвердило повідомлення західних ЗМІ про те, що Італія готується відправити до України систему SAMP/T, яка розгорнута в Кувейті, але незабаром має повернутися до Італії.

Однак не повідомлялись будь-які терміни можливої поставки.

Українські війська ППО показали, що здатні інтегрувати сучасні системи з радянськими. Фото – politico.eu

З моменту вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Італія схвалила вісім пакетів підтримки України. Система протиповітряної оборони, ймовірно, стане частиною дев’ятого пакету, який може бути затверджений найближчим часом, додало джерело.

Усі поставки підпадають під державну таємницю, і уряд Італії ніколи не оприлюднював точний список зброї, яку він відправляв в Україну.

Газета Corriere della Sera повідомила в понеділок, що уряд може дати зелене світло новим поставкам після саміту лідерів країн Великої сімки, який Італія прийматиме 13-15 червня.

У квітні міністри закордонних справ G7 пообіцяли надати Україні більше допомоги протиповітряної оборони під час зустрічі, яку Італія проводила на острові Капрі, заявивши, що вони віддані справі порятунку життів і захисту критичної інфраструктури.

Також раніше ми писали про те, що Німеччина надасть Україні додатковий Patriot після завершення навчання українських фахівців

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version