Війна в Україні: головні новини станом на 847 день повномасштабного російського вторгнення

Українське джерело підтвердило успішну атаку дронами на резервуари для зберігання нафти поблизу міста Азов у Ростовській області, на півдні Росії
Україна завдає потужних ударів по російським нафтовим резервам за допомогою дронів. Фото - zaxid.net

Як повідомляє «Kreschatic», за словами джерела, атака спричинила “потужні пожежі в установках”. Служба безпеки України (СБУ) продовжуватиме запроваджувати “дронові санкції” на російський нафтопереробний комплекс та знижувати економічний потенціал ворога, що надає агресору ресурси для ведення війни проти України.

Відео, опубліковане Міністерством з надзвичайних ситуацій Росії, показує густий дим та полум’я, що піднімаються з кількох нафтових резервуарів на великій території. Для боротьби з пожежами було залучено близько 200 російських пожежників та рятувальників. Ростовська область безпосередньо межує з Україною і є місцем розташування оперативного штабу, який керує російським вторгненням.

Через атаку російських безпілотників 70-річний чоловік потрапив у лікарню та пошкоджено багатоповерховий житловий будинок у Львові, повідомив мер міста Андрій Садовий у середу. Дрон влучив у село Малехів у межах міста та пошкодив багато вікон в інших житлових будинках.

Російські війська намагаються увійти на околиці Часів Яру у Донецькій області. Далі на південь військові повідомили, що сили Москви також просуваються у напрямку Покровська, що загрожує важливій дорозі, яка може ускладнити українські лінії постачання.

Генеральний прокурор України звинуватив російські війська у відтинанні голови українському військовому на сході Донецької області. “Факт обезголовлення українського захисника було зафіксовано у Донецькій області”, повідомив Андрій Костін. За його словами, Україна задокументувала майже 130 тисяч воєнних злочинів, скоєних Росією.

Національний оператор електромережі “Укренерго” заявив, що у середу Україна зіткнеться з плановими відключеннями електроенергії після російських ударів по українських електростанціях.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що підтримка Китаєм оборонної промисловості Росії затягує війну в Україні і “має припинитися”. Представник міністерства закордонних справ Китаю Лінь Цзянь раніше закликав НАТО “припинити перекладати провину” за війну в Україні після того, як голова альянсу Єнс Столтенберг звинуватив Пекін у загостренні конфлікту через підтримку Росії.

Міністр оборони Південної Кореї Шин Вонсік повідомив Bloomberg News, що Південна Корея виявила щонайменше 10 тисяч контейнерів, підозрюваних у перевезенні артилерійських боєприпасів та іншої зброї, відправлених з Північної Кореї до Росії. Ті контейнери можуть містити до 4,8 мільйона снарядів, сказав Шин. Путін зараз перебуває з візитом у Північній Кореї. “Путін очікує на тіснішу співпрацю з Північною Кореєю у галузі безпеки, особливо щодо військових постачань, таких як артилерійські снаряди, які необхідні для захоплення шансів на перемогу”, сказав Шин Bloomberg.

Українські чиновники вже розпочали підготовчі роботи з організації другого саміту миру, повідомив глава Офісу президента України Андрій Єрмак після того, як перша конференція під керівництвом України відбулася минулими вихідними у Швейцарії. Єрмак зазначив, що спочатку необхідно розробити спільний план між країнами-учасницями, процес, який, за його очікуваннями, займе кілька місяців.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 846 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version