Війна в Україні: головні новини станом на 849 день повномасштабного російського вторгнення

Південна Корея, обурена пактом Кім-Путін, розглядає можливість озброїти Україну, Зеленський наказує посилити енергомережу та її захист
Володимир Зеленський цього місяця на полігоні в Німеччині, де навчаються екіпажі зенітних комплексів Patriot. Фото - theguardian.com

Найважливіші події 849-го дня війни в Україні, включаючи поставки ракет Patriot до Києва, заходи щодо захисту енергосистеми та можливість постачання зброї Україні від Південної Кореї

Південна Корея розглядає можливість постачання зброї Україні

Південна Корея розгляне можливість постачання зброї Україні після підписання Росією та Північною Кореєю військового пакту, що розлютило південнокорейське керівництво, пише Guardian. «Абсурдно, що дві сторони, які мають історію війни – Корейська війна та війна в Україні, тепер обіцяють взаємну військову співпрацю», – заявив офіс президента Південної Кореї Юн Сок Йоля.

США перенаправляють ракети Patriot до України

Як повідомляє «Kreschatic», США направлять останні ракети Patriot з виробничої лінії до України замість інших країн, які їх замовили, заявив Білий дім у четвер. «Ми переглядаємо пріоритетність доставки цих експортних товарів», – сказав Джон Кірбі, представник Ради національної безпеки. Це також стосується ракет Nasams, ще одного типу системи протиповітряної оборони. Доставка цих ракет іншим країнам, які зараз у черзі, буде відкладена, але постачання Тайваню та Ізраїлю не буде порушене.

Захист енергосистеми України

Володимир Зеленський оголосив про заходи для захисту енергосистеми України, включаючи захист електростанцій під російським обстрілом та розвиток альтернативних і відновлюваних джерел енергії. Згідно з офіційними даними, удари дронів та ракет вивели з ладу половину генеруючих потужностей з березня. Атаки в ніч на четвер уразили чотири регіони та відключили електрику для понад 218 000 споживачів.

Проблеми з платежами в російських банках через кібер-атаку

У четвер росіяни повідомили про проблеми з обробкою платежів у великих банках після атаки DDoS, повідомила російська газета «Коммерсант». Повідомлялося, що також постраждали месенджер Telegram і великі мобільні мережі. Добровільна хакерська група «ІТ-Армія України» взяла на себе відповідальність.

Центр для українських військових з протезами розширює госпіталь

Центр з надання біонічних та протезних кінцівок українським військовим розширив свій основний госпіталь і планує відкрити інші. Тисячі українських військових втратили кінцівки через бомбардування та міни з початку повномасштабного вторгнення у 2022 році. Філіп Грушко, співзасновник центру «Суперлюди», сказав, що нове крило госпіталю у Львові, яке відкрилося у четвер, допоможе задовольнити попит на протези та реконструктивні операції.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 848 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *